LUDILO OBUZELO KRIVOKAPIĆEVU CRNU GORU! Uništeni krstovi na umrlicama Srba u Baru: Ovo nije izolovan slučaj, rade namerno!
Printscreen

Antipravoslavna histerija u gradu pod Rumijom svoju – slobodno se može reći kulminaciju, doživiela je činom uništavanja krstova na umrlicama istaknutim na tabli za oglašavanje u Makedonskom naselju.

Meštani u Makedonskom naselju koji su skrenuli pažnju na ovaj slučaj kažu da su veoma uznemireni i da nikako ne veruju u "teorije o izolovanim slučajevima", kako će neko pokušati da opravda ovaj monstruozni čin koji bi morao da izazove osudu svih relevantnih društveno – političkih struktura i pojedinaca u Baru i izvan njega.

U Baru, gradu višedecenijskom simbolu multietničkog i multikonfesionalnog sklada dominantno nastanjenim pravoslavnim življem, određene strukture "društva" do neslućenih dimenzija raspiruju mržnju upravo prema svemu pravoslavnom. Stiče se utisak da se definitivno nastoji uneti nemir i nespokoj među Baranima i zapaliti ozbiljan požar netrpeljivosti, ali i ne daj Bože – sukoba.

Sve je više mišljenja da se u poslednje vreme očigledno tempirano podižu tenzije sa, moguće, veoma opasnim ciljevima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading