Hoće li zaustaviti Joanikija?!
YouTube/ Printscreen

Kanonski nepriznata Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) podnela je krivičnu prijavu protiv više pripadnika crnogorske policije jer su, kako tvrde, ograničavali slobodu kretanja samozvanom mitropolitu Mihailu, kao i sveštenim licima i civilima u njegovoj pratnji.

Kako navode, to se dogodilo u četvrtak kada je Mihailo nameravao da dođe do crkve Preobraženja na Ivanovim koritima da bi sasluživao liturgiju, objavila je „Pobjeda“.

Nepriznata CPC smatra da su policijski službenici zloupotrebili svoja ovlašćenja i da su „javna ovlašćenja zaštite bezbednosti i sigurnosti svih građana podredili nečijim ličnim nalozima i interesima“, povredivši tako njihova osnovna ljudska prava i slobode.

Navode i da su policijski službenici, protiv kojih je podneta krivična prijava, tog dana bez pravnog osnova ograničili slobodu kretanja Mihailu, njegovoj pratnji, ali i građanima koji, kako tvrde, nisu imali nikakve veze sa verskim obredom.

„Da li ćete iz istih, bezbedonosnih razloga, 5. septembra ograničiti slobodu kretanja mitropolitu SPC, Joanikiju Mićoviću i ne dozvoliti mu da dođe do Cetinjskog manastira kako bi izbegli incidente, a kao što ste to juče učinili u slučaju našeg mitropolita“, uputili su iz nepriznate CPC pitanje Upravi policije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading