Zima, ptica
Shutterstock
Zima, ptica

Shutterstock

Zima, ptica, Foto: Shutterstock

Aplikacija “Ptice na dlanu” vodi do pravog odgovora na pitanje “Koja je ovo ptica?” i pomoću nje možete odabrati siluetu, stanište i boje ptice koju ste posmatrali, ili da pretražite vrste ptica po nazivu vrste ili porodice.

Ovom aplikacijom možete prepoznati traženu vrstu ptice listanjem ponuđenih ilustracija ptica koje odogovaraju opisu i tako ih upoznati i pročitati zanimljivosti iz njihovog života.

Iz udruženja navode da samo ako poznajemo prirodu oko sebe možemo i da je vrednujemo, a potom i sačuvamo za nas i buduće generacije.

Aplikacija “Ptice na dlanu”

Mogućnosti aplikacije “Ptice na dlanu” su brojne, a neke od njenih funkcija su i odabir 250 najčešćih vrsta ptica koje je moguće zateći na teritoriji Srbije.

Pored toga što je aplikacija dostupna u svakom trenutku, odabirom oblika, staništa i boja perja ptice, aplikacija vam sužava izbor na jednu ili više vrsta.

Svaku vrstu ptice prate ilustracije, lična karta i kratak opis, a aplikacija “Ptice na dlanu” je potpuno besplatna za sve koji imaju Android uređaj i može se besplatno preuzeti sa Google Play Store prodavnice.

Bonus video