GULG UVODI VELIKE PROMENE Svi koji u ovom roku ne pristupe servisu, izgubiće svoje podatke!

Google je odlučio promeniti pravila poslovanja pa su po novom uveli da će korisnici besplatno moći koristi do 15GB prostora između servisa Gmail, Google Drive i Google Photos.

Google
Google, Foto: Shutterstock

Google je odlučio promeniti pravila poslovanja pa su po novom uveli da će korisnici besplatno moći koristi do 15GB prostora između servisa Gmail, Google Drive i Google Photos. Do sada je iz ove opcije bila isključen servis Google Photos gde su korisnici mogli skladištiti veće količine fotografija, no Google je odlučio prekinuti takvu praksu – pa sada ograničenja od 15GB vredi za sve servise. Konkretno, to znači da će korisnici na raspolaganju ukupno imati 15GB prostora kojeg mogu deliti između tri servisa: Gmail, Google Drive i Google Photos.

Nova pravila za skladištenje počinju vrediti od sredine 2021. godine, a Google će korisnicima omogućiti prelazni period u kojem mogu “spasiti” podatke koji premašuju pre spomenutih 15GB prostora. Svi koji na Google Drive usluzi imaju više od 15GB podataka (fotografija) moraće što pre preuzeti svoje fotografije na lokalnu memoriju ili neki drugi uređaj. Prelazni period će trajati 2 godine (do 1. juna 2023. godine) tako da razloga za zabrinutost nema, no verujemo kako će se mnogi oglušiti na Googleova upozorenja pa samim time ostati bez vrednih fotografija i podataka.

Uz to što će Google ograničiti ukupan besplatni prostor koji daje na 15GB, krenuće i sa brisanjem sadržaja na neaktivnim računima. Konkretno, ako dve godine u komadu ne koristite neki od Google servisa – Google će sa tog servisa izbrisati sav vaš sadržaj. Primer, ako dve godine niste pristupili usluzi Google Photos – vaše će fotografije biti izbrisane.

Ako ste u međuvremenu koristili neku drugu uslugu (npr. Gmail) ti će podaci ostati, a brisat će se samo oni podaci koji servis se ne koristi. Dakako, Google će o eventualnom brisanju podataka pravovremeno obaveštavati korisnike – sa ciljem sprečavanja gubitka važnih i korisnih podataka. Dve godine su poprilično dug period i vremena za prilagođavanje ima, no nemojte se opustiti pa sve ostavljati za zadnji čas – jer mogli bi zaboraviti na svoje podatke.

Bonus video

MIT ILI ISTINA? Voyage i Breskvica raskinuli pa se pomirili!

 Još zanimljivosti možete pogledati OVDE!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi