telegram, aplikacija, telefon
Shutterstock
telegram, aplikacija, telefon

Shutterstock

telegram, aplikacija, telefon, Foto: Shutterstock

Više od pola miliona Amerikanaca preuzelo je rusku aplikaciju Telegram za samo četiri dana, od prošle srede do nedelje, posle uklanjanja aplikacije Parler.

Telegram je tako postao druga najtraženija aplikacija u SAD, jer Amerikanci traže alternativu velikim korporativnim društvenim mrežama.

Telegram, društvena mreža i servis za sigurnu razmenu poruka, koja je nastala u Rusiji, preuzeta je 545.000 puta u periodu između srede 6. januara i nedelje 9. januara, tri puta više nego u istom periodu prethodne sedmice, izvestila je američka TV stanica Fox News.

Njujork Times piše da je masovni egzodus Amerikanaca ka drugim društvenim mrežama usledio jer je njih teže kontrolisati nego tradicionalne, kao što su Facebook ili Twitter, ali i zbog politike kažnjavanja korisnika koju sprovode mejnstrim društvene mreže.

Da li ste čuli za Telegram?

 

Telegram je u poslednjih 72 sata dobio 25 miliona novih korisnika, rekao je osnivač ove mreže Pavel Durov.

On je otkrio da je 38% novih korisnika došlo iz Azije, 27% iz Evrope, 21% iz Latinske Amerike, a 8% posto sa Bliskog Istoka i iz Severne Afrike.

Fox News navodi da je ruski Telegram u velikoj meri profitirao jer korisnici masovno napuštaju američku aplikaciju za razmenu poruka WhatsApp, u vlasništvu kompanije Facebook, zbog izmene uslova korišćenja kojima je narušenja privatnost korisnika.

Podsetimo, veliki uticaj na migraciju korisnika ima i to što su mnoge društvene mreže ili suspendovale ili zabranile naloge Donalda Trampa.

Bonus video

IMA LI PRAVOG DOMAĆEG KOLAČA BEZ DLAKE? Mi smo se našalili sa pitanjem, a odgovori su urnebesni!