Kašćelan naredio Velji: Smrskaj glavu Kapetanu!
Foto: ATA Images

Slobodan Kašćelan, navodni vođa kavačkog klana, i njegov saradnik Igor Božović saslušani su juče u Specijalnom državnom tužilaštvu u Crnoj Gori zbog sumnje da su naredili ubistvo „škaljarca“ Mileta Radulovića (51) iz Kraljeva, poznatijeg kao Mile Kapetan.

Lokalni mediji prenose da je prikupljeno dovoljno dokaza koji ukazuju na to da je Radulović otet 14. oktobra prošle godine, na dan kada su u naselju Spuž brutalno likvidirani Damir Hodžić i njegov zet Adis Spahić, a u vikendici u Ritopeku Lazar Vukićević. Za sva četiri ubistva sumnjiči se grupa Veljka Belivuka i Marka MIljkovića. 

Kašćelan naredio Velji: Smrskaj glavu Kapetanu!

PInk/Printskrin

 

- Radulović je tada iz Spuža prebačen na tajnu lokaciju u Kotoru, gde je najpre mučen, a potom ubijen. Belivuk i Miljković su ga izvesno vreme koristili kako bi preko njegovog telefona namamili suparnike koje su želeli da likvidiraju. Na kraju su i njega mučili, a potom su mu smrskali glavu lopatom. I ranije se sumnjalo da su to ubistvo naručili Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer i Igor Božović, što je istraga sada i potvrdila. Međutim, Zvicer još uvek ne može da bude saslušan jer je u bekstvu - navodi naš izvor.

Informacije o sudbini „škaljarca“ obelodanio je svedok-saradnik Bojan Hrvatin, koji je pred istražnim organima u Srbiji rekao da su Belivuk i Miljković Kapetana iskoristili da namame bar dve žrtve - Lazara Vukićevića i Aleksandra Šarca.

Kašćelan naredio Velji: Smrskaj glavu Kapetanu!

Privatna arhiva

 

- Oni su u prepiskama na telefonu videli da izvesni Kapetan vodi poslove za „škaljarce“ koji se tiču ubistava, kao i da finansira Vukićevića i Šarca. Belivuk se tada fotografisao vezan za radijator, a Miljković je slao poruke Vukićeviću i Šarcu, pozivajući ih da dođu u vikendicu u Ritopeku da ubiju „Vepra“, kako su zvali Belivuka. U međuvremenu Miljković je Kapetanu pokazivao iskasapljena tela suparnika koji su ranije ubijeni u „klanici“ nadomak Beograda i ulio mu strah u kosti. Kapetan je pristao da sarađuje, a zauzvrat je molio da ga ne muče i ne kasape, već da mu presude brzo, hicem u potiljak - rekao je Hrvatin.

Ponosni na klanje: Sve smo ih odrali!

Posle monstruoznih ubistava Lazara Vukićevića, Damira Hodžića i Adisa Spahića, Belivuk i Miljković su svojim saradnicima u Beogradu slali poruke u kojima su izrazili zadovoljstvo obavljenim poslom:

„Je li, brate, ništa mi draže nema nego što smo Lazu odrali. Znači, brate, ja ne mogu da ti opišem... Vidi, odrali smo Lazu, odrali smo Kasapa (Hodžića), odrali smo Zeta (Spahića) i evo ga Kapetan. I njega ćemo uskoro da oderemo. Znači, burazeru, četvorka danas. Ubili smo ih. I to sve ključni.“

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading