IZBO GEJEVE DOK SU SLAVILI VERIDBU! Tinejdžer iz Srbije uhapšen zbog pokušaja dvostrukog ubistva u Švajcarskoj
Foto: Shutterstock/ Janon Stock

Homofobija ili ljubomora? Srbin (18) uhapšen je u švajcarskom gradiću nedaleko od Ciriha zbog sumnje da je nožem izbo dvojicu tinejdžera starosti 16 i 17 godina! Žrtve su navodno bile na proslavi svoje veridbe, zbog čega je mladić našeg porekla nasrnuo na njih, a zatim ih izbo!

Kako saznajemo, napad se dogodio u subotu, 16. aprila, nešto posle 20 sati, u gradiću Arau nedaleko od Ciriha i Lucerna. Policija je dobila dojavu da su na lokalnom festivalu izbodena dvojica tinejdžera, a zatim je počela potraga za napadačem.

IZBO GEJEVE DOK SU SLAVILI VERIDBU! Tinejdžer iz Srbije uhapšen zbog pokušaja dvostrukog ubistva u Švajcarskoj

Foto: Alo.rs

 

- Policija je dobila dojavu o svađi i izašla na lice mesta. Tamo je zatekla više mladih osoba, a među njima su bila i dvojica izbodenih. Reč je o Švajcarcu starom 16 godina i sedamnaestogodišnjem Sirijcu. Ubrzo je počela potraga za trećim muškarcem koji je bio napadač. Isto veče je identifikovan i uhapšen. Kako su naveli očevici, napadač je započeo svađu s njima, a zatim je na njih i nasrnuo nožem - navode švajcarski mediji, i dodaju da su tinejdžeri teško povređeni ali van životne opasnosti smešteni u lokalnu bolnicu.

Žrtve daju kontradiktorne izjave

Kako navode švajcarski mediji, okolnosti nesreće i dalje su uglavnom nejasne, s obzirom na to da su učesnici incidenta, kako kažu, davali kontradiktorne izjave, zbog čega nije preciziran tačan motiv napada.

- Mladić je nasrnuo na njih dvojicu, a vidi se da ga je nešto iziritiralo. Tu je bilo dosta mladih, koji su odjednom počeli da viču - kaže očevidac.   

 

Prema navodima lokalnih medija, ubrzo su procurile nove informacije koje ukazuju da su ranjeni mladići na festivalu iskoristili priliku da zaprose jedan drugog.

- Verili su se mladi Švajcarac i Sirijac iz kantona Lucern. Vaše veze nisu opasne po život - poručili su zvaničnici iz kantona, što je dovelo u pitanje šta je tačno isprovociralo osamnaestogodišnjaka da ih napadne:

- Ispituje se da li je Srbin ne poznavajući dvojicu tinejdžera to učinio iz homofobije, ili je reč o zločinu iz strasti. Prve informacije ukazuju na to da je zločin počinio iz ljubomore jer je s jednim od njih navodno imao ranije vezu ili je bio zaljubljen, pa nije mogao da sakrije svoj bes zbog njihove veridbe - navodi izvor blizak istrazi za lokalne medije.   

Povređeni se i dalje nalaze u bolnici, dok je prestupnik priveden licu pravde. Očevici su bili šokirani, jer se, kako navode, sve dogodilo naočigled posetioca festivala u Arauu. Srbin se raspravljao s njima, a zatim je niotkuda izvukao nož i naneo im više rana i posekotina.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading