KORAĆ GLUMIO LEGIJU U POLICIJI! Detalji hapšenja saradnika Luke Bojovića u Hrvatskoj zbog lažnih isprava
Foto: Alo.rs

Iskopirao Legiju! Filip Korać, desna ruka Luke Bojovića koji je uhapšen u Hrvatskoj sa falsifikovanim ličnim dokumentima, kada je čuo da je za njim raspisana poternica, odlučio je poput Milorada Ulemeka Legije da se sam preda i to rečima: „Dobar dan, ja sam Filip Korać i došao sam da se prijavim“. Pre 18 godina to je uradio i Ulemek u policiji u Beogradu!

KORAĆ GLUMIO LEGIJU U POLICIJI! Detalji hapšenja saradnika Luke Bojovića u Hrvatskoj zbog lažnih isprava

Foto: Alo.rs

foto: EPA

Hrvatska je za Koraćem raspisala poternicu, a kako smo ranije saznali, on je odlučio da sam dođe u tu državu i preda se. Kod sebe je imao falsifikovana dokumenta, a zatim je sproveden u zagrebački zatvor „Remetinac“. Dokumenta su pokazala da se Korać nesmetano kretao po Evropi, a na listi zemalja u kojima je bio su Austrija, Nemačka i Holandija. Korać je po Legijinom receptu načuo da je za njim raspisana poternica, pa je sam odlučio da se preda rečima „Dobar dan, ja sam Filip Korač i došao sam da se prijavim“.

Korać na sahrani

Foto: Alo.rs

Filip Korać foto: Rajko Ristić

-  Podsetio bih na događaj iz 2004. kada je u istoj situaciji bio Milorad Ulemek, koji je takođe ušetao u policiju i rekao: „Ja sam Milorad Ulemek, čujem da me tražite“. Za razliku od Ulemeka, Koraćeve optužbe za koje ga terete u Hrvatskoj su daleko blaže. To nisu tako teška krivična dela, za razliku od onih koja se stavljaju na teret članovima njegove kriminalne grupe, ako je to uopšte kriminalna grupa - rekao je advokat Nemanja Todorović za medije, i dodao da se on u Srbiji ne tereti ni za jedno krivično delo tako da bi on u našoj zemlji mogao da se kreće kao slobodan građanin.

Sa Splićanima razvio mrežu narko-dilera!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić javno je rekao da je upravo Korać bio osoba koja je pre pet godina oganizovala dolazak Splićana Stjepana Mihovilovića, Ante Firića i Damira Tovarovića na utakmicu Partizana i Crvene zvezde u Beograd 2017, kada je izbio haos na stadionu. Oni su navodno bili angažovani upravo kako bi u sukobu na tribinama bili telohranitelji Koraću.

- Oni koji su se skinuli goli, a neki su veći ubijeni, ta banda mafijaša i narko-dilera došla je da zavodi red po nalogu Koraća, za kojeg ovi znaju da nije kriv. Zašto je dovodio te ljude? Da postavi svoju mrežu narko-dilera. Zašto bi to iko radio kad je pošten - rekao je u jednoj TV emisiji Vučić.

Kada je Firić 2018. poginuo u saobraćajnoj nesreći, Korać je sa nekoliko njih objavio čitulju: „Počivaj u miru, veliki brate, u potpisu Kimi, Rade, Goksi i Korać“.

Samim tim, Hrvatska ga neće ni izručivati Srbiji, jer ga naša zemlja nije ni potraživala.

- Njegov dolazak bio je i najavljen za taj dan putem podneska njegovog advokata Državnom tužilaštvu, tako da Korać nije bežao, niti je uhapšen. Došao je u Hrvatsku sa svojim ispravama. Advokat će dokazati da on u Srbiji nije osuđivana osoba. Određen mu je istražni zatvor - navode hrvatski mediji.

KORAĆ GLUMIO LEGIJU U POLICIJI! Detalji hapšenja saradnika Luke Bojovića u Hrvatskoj zbog lažnih isprava

Foto: Alo.rs

foto: Marko Metlaš

Podsetimo, za Koraća se sumnjalo već duže vreme da je van Srbije, posle serije ubistava njegovih i Bojovićevih ljudi. Njih dvojica su navodno povezana sa škaljarskim klanom. Sumnja se da je bio na meti Belivukovog klana, o čemu svedoči jedna od fotografija njihovih žrtava na čijim leđima je bila krvlju napisana poruka „Korać pi*ka“.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading