UHAPŠEN ŠARIĆEV ŠEF Posle pisanja Alo! dolijao trostruki ubica i najveći narko-bos na Balkanu
Foto: privatna arhiva

Trostruki ubica iz BiH Milan Matković, za koga se sumnja da je vrhovni vođa krimi-organizacije za šverc kokaina s Balkana i šef narko-bosa Darka Šarića iz Pljevalja, uhapšen je u petak u Trebinju!

Podsetimo, Alo! je u više navrata ekskluzivno otkrio činjenice o Matkovićevim prljavim poslovima, među kojima su ubistva, saradnja s kavačkim klanom i organizacija šverca droge iz Južne Amerike u Evropu, što je bio i predmet njegovog hapšenja. 

UHAPŠEN ŠARIĆEV ŠEF Posle pisanja Alo! dolijao trostruki ubica i najveći narko-bos na Balkanu

Foto: Alo.rs

 

Kako je naš list pisao, posle hapšenja Darka Šarića 14. aprila ove godine, sumnja se da je čitav posao s drogom preuzeo upravo Matković, koji se nalazio na listi najtraženijih svetskih begunaca. Do tih podataka došle su američke službe FBI, DEA, CIA i evropski Interpol otvaranjem prepiski sa kriptovane aplikacije „Anom“ koju je Matković koristio za komunikaciju sa saradnicima.

Za njega se prvi put čulo 16. oktobra 2004. godine kada je, dok je još obio maloletan, počinio trostruko ubistvo u Ulici braće Ribnikar u Novom Sadu. Matković se predao policiji nakon što je hicima iz puške ubio Darka Brajovića, Aleksandra Bojanića i Nebojšu Simovića, dok je ranio vaterpolistu Darka Bilića. O kakvom je kriminalcu reč, govori činjenica da su mu osobe koje je svirepo ubio pre toga spasle život, sprečivši ga da se ubije. Za monstruozni zločin osuđen je na 20 godina robije, a na suđenju je pokazao kajanje.

- Žao mi je što sam ih ubio. Zašto me niko nije sprečio da počinim zločin? Teško mi je. Više nikad neću moći mirno da spavam. Plašim se i za svoju porodicu - rekao je Matković pred sudijom.

Međutim, dobio je uslovni otpust i izašao znatno ranije iz zatvora. Od tog trenutka pa do hapšenja u petak bio je u bekstvu.

Alo! je otkrio da je on sve to vreme diktirao šverc kokaina i da je čak i Šarić, koji je vrteo milione od ilegalnih poslova, bio niže rangiran od njega na skali šefova narko-mafije.

- Vodio je glavnu reč pri odabiru mušterija i lokacija primopredaje. Na svakom podneblju imao je saradnike, a jedan od njih bio je i Šarić, koji je veze za krijumčarenje pronašao u Južnoj Americi. Takođe, sarađivao je i s kavačkim klanom, čiji je vođa Radoje Zvicer. Za komunikaciju sa Šarićem i ostalim saradnicima Matković je koristio aplikaciju „Anom“, koju su FBI i austrijska policija kreirali da bi špijunirali kriminalce. Sumnja se da je Matković imao 10 mobilnih telefona s tim softverom. Međutim, službe su uspele da presretnu komunikaciju i otkriju njihove poslove - rekao je ranije izvor Alo!.

Sa Ludim Džonijem
ubio vlasnika kluba?

Kako je Alo! takođe ekskluzivno objavio, Milan Matković dovodio se u vezu i sa ubistvom vlasnika kluba i restorana Dragana Ristića Čađe (61) 10. septembra 2020. u Kaluđerici.

Navodno, u ubistvu su učestvovali i Nikola Vušović sa Vračara, zvani Ludi Džoni, ali i Dario Đorđević Dekster, jedan od najbližih saradnika Veljka Belivuka i kavačkog klana. Ristiću je tada ubica prišao na ulici i u njega ispalio nekoliko hitaca, a potom pobegao. 

UHAPŠEN ŠARIĆEV ŠEF Posle pisanja Alo! dolijao trostruki ubica i najveći narko-bos na Balkanu

Arhiva

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading