ODAO GA GRB SRBIJE Spremao metak za  oca ubijenog Žižića
Foto: Alo.rs

Uroš N. uhapšen je zbog sumnje da je pripremao ubistvo Mije Žižića, oca Luke Žižića (37) iz Nikšića, koji je 28. aprila izrešetan u svom kafiću „Ritual“ na Novom Beogradu, saznaje Alo!.

ODAO GA GRB SRBIJE Spremao metak za  oca ubijenog Žižića

Foto: Alo.rs

Luka Žižić

Izvor našeg lista navodi da je policija osumnjičenog uhvatila dok je putovao u Nikšić s ciljem da ubije starijeg Žižića. Navodno, kod sebe je imao lažni hrvatski pasoš.

ODAO GA GRB SRBIJE Spremao metak za  oca ubijenog Žižića

Foto: Alo.rs

 

 

- Policajci su ga zaustavili i tražili mu isprave. Isprva nije bilo ništa neobično tokom rutinske kontrole, ali je osumnjičeni najednom zavrnuo košulju i otkrio tetovažu štita grba Srbije sa sloganom SSSS (Samo sloga Srbina spasava). Službenicima je bilo čudno što jedan Hrvat nosi tetovažu sa sloganom koji se u Srbiji koristi kao poziv na ujedinjenje protiv spoljašnjeg neprijatelja u vreme nacionalne krize, pa se u njima probudila sumnja da je putnik predao lažne isprave i da nije državljanin Hrvatske - navodi naš izvor iz istrage.

Zeku likvidirali zbog droge?

Posle hapšenja Stefana Milašinovića policija je utvrdila da se on dovodi u vezu i s ubistvom Nikole Zečevića (38), zvanog Zeka, 12. februara 2021. u Kragujevcu. Sumnja se da je Zečeviću prišao s leđa naočigled brojnih prolaznika i pucao u njega noseći masku. Navodno, ispalio je čak sedam hitaca u njega, nakon čega mu je prišao i overio ga u vrat. Milašinović je i tada, sumnja se, imao pomagača, koji ga je čekao da ga odveze s mesta zločina. Ispituje se da li je Uroš N. osumnjičen za učešće i u ovom ubistvu.

 

Policajci su potom pretresli vozilo osumnjičenog i u njemu pronašli durbin.

- Oružje nije nađeno u kolima, ali se sumnja da ga je čekalo u Crnoj Gori, gde je planirao ubistvo - dodaje naš sagovornik.

ODAO GA GRB SRBIJE Spremao metak za  oca ubijenog Žižića

Foto: Alo.rs

Luka Žižić

 

Sumnje u planiranje ubistva Mije Žižića potvrđene su nakon što su istražitelji u mobilnom telefonu osumnjičenog pronašli poruke koje je razmenjivao sa saučesnicima.

- Utvrđeno je da je kontaktirao sa Srđanom K., koji je sa Markom Đ. učestvovao u ubistvu njegovog sina Luke u Beogradu. Sumnja se da su oni ubistvo starijeg Žižića spremali kako bi ga sprečili da im se osveti za likvidaciju svog sina - navodni naš izvor.

ODAO GA GRB SRBIJE Spremao metak za  oca ubijenog Žižića

Foto: Alo.rs

Stefan Milašinović

Podsetimo, Luka Žižić izrešetan je sa 11 hitaca dok je s bratom i još nekoliko gostiju sedeo u svom kafiću „Ritual“. Kamere za video-nadzor zabeležile su zločin. Kako se moglo videti, ubica je ušao u lokal u radničkom odelu, a potom prišao stolu za kojim je sedeo Žižić i pucao u njega. Gosti, među kojima je bio i brat žrtve, pokušali su da ga savladaju, ali je se on otrgao i izašao. Pred vratima kafića je ponovo uhvaćen, ali je još jednom uspeo da se izmigolji i pobegne. Očevici su svedočili da se odvezao trotinetom. Sedam dana kasnije, DNK tragovi utvrdili su da se radio o Stefanu Milašinoviću (22), koji je uhapšen u Kraljevu. Ubrzo nakon toga lisice su stavljene i J. U. (22), za koga se sumnja da je ubici obezbedio stan u Kraljevu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading