KAŠĆELAN TRAŽIO UBISTVO VUKOTIĆA: OŠINITE TO GO*NO! Otkrivene poruke u kojima je planiran atentat na navodnog vođu škaljaraca u zatvoru
Foto: Alo.rs

Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana u bekstvu, pokušao je pre dve godine da preko svoje ekipe likvidira navodnog vođu „škaljaraca“ Jovana Vukotića dok je bio u Istražnom zatvoru u Spužu! Plan je propao jer su Zvicerovi vojnici oklevali, a u presretnutoj prepisci otkrivena je i poruka Slobodana Kašćelana, koji ih je ohrabrivao rečima: „Ošinite to govno!“.

KAŠĆELAN TRAŽIO UBISTVO VUKOTIĆA: OŠINITE TO GO*NO! Otkrivene poruke u kojima je planiran atentat na navodnog vođu škaljaraca u zatvoru

Foto: Alo.rs

Radoje Zvicer

Prema navodima Specijalnog tužilaštva u Crnoj Gori, ekipa Radoja Zvicera iz osvete je pripremala likvidaciju Jovana Vukotića, a njegova prepiska s ekipom preko Skaja iz 2020. sada je isplivala u javnost. Grupu su formirali Zvicer i Milan Vujotić, inače, obojica nedostupni nadležnim državnim organima. Poruke koje su Zvicer i Vujotić slali grupi ukazuju na to da su Vukotića i njegovu ćeliju osmatrali duže vreme. Planirali su da ga likvidiraju hicem iz puške sa odvodnog kanala obraslog vegetacijom kada bi se „škaljarac“ pojavio na prozoru. Međutim, sve je propalo jer su „kavčani“ stalno oklevali i kukumavčili, što je Zvicera i ostale glavešine izluđivalo.

Svako je imao svoju ulogu

Oružje za likvidaciju navodno je nabavio Vujotić, dok je, prema navedenim dokazima, likvidaciju trebalo da izvrše Goran Vukčević, Igor Terzić i još jedan zasad nepoznati član kriminalne grupe. Šefovi su istovremeno od okrivljenog Stevana Kraljevića zahtevali, a ovaj je prihvatio, da upravlja vozilom namenjenim za izvršenje krivičnog dela.

„Nema više odlaganja jedne sekunde“, napisao je Vujotić, a zatim je zajedno sa Zvicerom pisao: „Nemate vi samopouzdanja. Vjere u sebe nemate... to je ođe najviši problem”, „Previše je ljudi u sve ovo uključeno i vi tražite još, još... sinoć legnemo sa stolarom, budite se sa variocem, morate biti odlučni i smireni... Vi treba da pošaljete po jedan metak. Daj, smirite se malo, kumim vas bogom”, poentirao je Zvicer na kraju.

Imali i krticu u zatvoru

Prema pisanju crnogorskih medija, za „kavčane“ je radio i zatvorski čuvar Vladan Lučić, čiji je zadatak bio da prikuplja informacije o navikama i kretanju Jovana Vukotića i da izveštava. Takođe, navodno je njegov zadatak bio da spreči bekstvo Vukotića u toku napada, tako što bi zatvorio kapiju od prostora za šetnju.

Vujotić je čak pokušao nesposobnoj ekipi da „nacrta“ kako da pucaju na Vukotića: „Moraš da osmisliš stalak ili neku rampu da se popnete na nju da ga gađate... Crtaj, smišljaj kako da se maskira... ali moramo ga gađati preko ograde”. Potom je Vujotić iznervirano poručio: „Kratko i jasno. Ko će da radi neka krene u kanal da sređuje... Neka ujutro bude na upucavanje. Lako nije, nego teško. Ali sad samopouzdanje, a ne mrak na oči“.

Slobodan Kašćelan je takođe pratio komunikaciju i ohrabrivao „kavčane“ da ostanu smireni. Pokušavao je na sve načine da ih podrži. U poruci koju je poslao 10. aprila 2020. je napisao: „Uđite i ošinite to govno“.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading