SKADALOZNE IZJAVE VELJINOG MESARA Biti mrtav nije krivično delo!
Foto: Alo.rs

U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je današnje pripremno ročište u procesu protiv organizovane grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Kako su advokati preneli novinarima Belivuk je tokom uvodnog izlaganja govorio mirno i pribrano, osporavajući komunikaciju sa aplikacije "Skaj" kao i mašinu za mlevenje mesa, u kojoj su kako se navodi u optužnici, pripadnici grupe mleli prethodno ubijene ljude.

Marko Miljković je u svom izlaganju, kako su preneli advokati, rekao da "biti mrtav nije krivično delo, a da je ubistvo krivično delo, te da ako nema obdukcionog nalaza čovek nije mrtav".

SKADALOZNE IZJAVE VELJINOG MESARA Biti mrtav nije krivično delo!

Foto: Alo.rs

 

Takođe, Miljković je prema rečima advokata rekao da žena Zdravka Radojevića njega i dalje verovatno krije, kao i da su svi svedoci-okrivljeni "patolozi pod hipnozom".

Takođe, izgovorio je bizarnu rečenicu u kojoj je rekao da "ubijeni nisu studenti teologije", aludirajući da su živi, da se skrivaju.

Sutrašnje suđenje će se nastaviti odgovorima tužilaštva na dokazne predloge odbrane. Čitanje druge optužnice će biti naknadno zakazano jer je Vlade Draganić u izolaciji zbog Covida-19.

Pripremno ročište je, inače, zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo optuženi, njihovi branioci, punomoćnici oštećenih, postupajući tužilac i sudsko veće.

Druga optužnica protiv ovog klana za još dva ubistva je potvrđena i sredinom jula sud je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal doneo rešenje o spajanju dve optužnice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading