ALO! SAZNAJE Keki zaplenjen kokain vredan 800 miliona €!
Foto: Alo.rs

Nakon što su Evropol i italijanska policija u luci Đoja Tauro, u regiji Kalabrija, u kontejnerima pronašli više od četiri tone kokaina vrednog 800 miliona evra, istraga je pokazala da je droga stigla iz Brazila. Sumnja se da su je distribuirali saradnici Dejana Stojanovića Keke (48), vođe novobeogradskog klana i jednog od najvećih narko-bosova u Južnoj Americi.

ALO! SAZNAJE Keki zaplenjen kokain vredan 800 miliona €!

Foto:Printscreen

 

Kako saznajemo, kokain vrtoglave vrednosti pristigao je u Italiju iz brazilske luke Santos, a poručila ga je italijanska kriminalna organizacija Ndrangeta. Evropol je saopštio da je pomenuta luka u Brazilu glavna tačka srpske mafije za šverc droge, zbog čega se sumnja da su pošiljku pripremili i transportovali Kekini saradnici.

Hapšenje u Brazilu izbegao podmićivanjem pravosuđa

Kekino ime se pominjalo i u akciji brazilske policije 2011. u kojoj je uhapšen Goran Nešić Ciga. Prve informacije su bile da je među uhapšenima i Stojanović, ali se ubrzo pročulo da se čeka potvrda otisaka prstiju jer Brazilci navodno nisu bili sigurni da u rukama imaju vođu novobeogradskog klana. Kada je „provera“ završena, objavljeno je da Stojanović nije uhapšen, što je pokrenulo spekulacije da je Keka dobro podmazao brazilsko pravosuđe.

- Stojanović je već nekoliko decenija glavni distributer droge iz Južne Amerike i policija je zbog toga istragu usmerila u njegovom pravcu. Budući da je u akciji uhapšen 31 kriminalac, istražitelji polažu nade u to da će neko od njih da otkrije njegovu lokaciju i time omogućiti hapšenje. Stojanović je do sada bio gotovo neuhvatljiv jer su svi dokazi protiv njega bili nedovoljni za konkretniju akciju istražnih organa. Sumnja se da godinama, između ostalih, sarađuje i sa italijanskom krimi-organizacijom Ndrangeta i da im je on organizovao pošiljku od četiri tone kokaina - navodi naš izvor.  

Ulaznica u klan - ubistvo

Prema podacima iz istrage Stojanovićevih zločina, osobe koje su želele da se priključe njegovom klanu morale su prethodno da ubiju nekoga sa njihove liste nepoželjnih.

- To se smatra jedinom ulaznicom u Kekinu grupu. Pojedini „kandidati“ nisu razmišljali dva puta, pa su, osim ubistava, silovali, iznuđivali novac od suparnika i učestvovali u švercu velikih količina droge - govorili su ranije izvori medija.

Podsetimo, više od 300 policajaca učestovalo je u zapleni droge u luci Đoja Tauro. Pošiljke su otkrivene kada je korumpirani carinik promenio rezultat rendgenskog snimanja urađenog na kontejneru sa 300 kilograma kokaina. Veruje se da je od kriminalaca za to dobio sumu od tri odsto vrednosti narkotika. Policija je identifikovala 31 člana kriminalne mreže, uključujući i pripadnike Ndrangete, koji su bili spremni da poruče još droge iz luke Santos.

ALO! SAZNAJE Keki zaplenjen kokain vredan 800 miliona €!

Foto: Alo.rs

 

Keka i Tito bili Zvicerovi jataci

Kako su pisali mediji, vođi kavačkog klana Radoju Zviceru utočište u Južnoj Americi u jednom trenutku pružili su misteriozni narko-bos zvani Tito, za kog se veruje da je Sarajlija Edin Gačanin, ali i - Stojanović. Sumnja se da su zajedno organizovali šverc velikih količina kokaina.

Inače, Dejan Stojanović Keka dovodi se u vezu sa brojnim ubistvima, švercom droge i koruptivnim fudbalskim transferima. Međutim, nikad nije osuđivan, a jedino delo za koje je bio optužen - teška krađa - zastarelo je. Kekina kriminalna grupa je osnovana 90-ih godina prošlog veka. Članovi nisu prezali ni od silovanja, razbojništava, iznuda, ucena, nasilja, krađa automobila i trgovine drogom. Što su bili brutalniji u zločinu, tako im je rastao ugled u klanu. I sam Stojanović je sumnjičen za ubistvo Gorana Sibinovića, ali nije bilo dokaza za prijavu, a kamoli za optužnicu. Sumnjičio se i da je 2. oktobra 2006. na Bežaniji naručio ubistva predsednika FK Bežanija Gorana Mijatovića Mite i njegovog telohranitelja Slavka Novovića. Međutim, ni to nije dokazano.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading