LEGIJA SVEDOČI NA SUĐENJU ZA UBISTVO ĆURUVIJE Pred Apelacionim sudom u Beogradu počinje drugostepeni postupak
Foto: Pixabay

Između ostalog, pred sudskim većem, kao svedoci, naći će se nekadašnji komandant sada rasformirane Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija i braća Aleksandar i Miloš Simović, pripadnici "zemunskog klana". Oni će biti dovedeni iz požarevačkog zatvora "Zabela", u kom izdržavaju višegodišnje kazne.

LEGIJA SVEDOČI NA SUĐENJU ZA UBISTVO ĆURUVIJE Pred Apelacionim sudom u Beogradu počinje drugostepeni postupak

Foto: Dalibor Danilović

 

Njihovi iskazi, prema informacijama koje smo dobili, bitni su za donošenje odluke protiv Radomira Markovića, Milana Radonjića, Miroslava Kuraka i Ratka Romića, kojima se na teret stavlja na teret da su 11. aprila 1999. u jeku NATO bombardovanja, organizovali i ubili vlasnika "Dnevnog telegrafa".

ODLOŽENO ROČIŠTE: Goran Papić se nije pojavio na sudu ali zato jeste u Urgentnom

Zbog podstrekavanja na ubistvo, pred Specijalnim sudom u Beogradu, prvostepenom presudom na po 30 godina zatvora osuđeni su Radomir Marković, bivši čef RDB i šef beogradskog centra Milan Radonjić. Na po dve decenije robije osuđeni su bivši operativac beogradskog centra Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak, koji je u bekstvu. Prema toj presudi, Ćuruviju je ubila nepoznata osoba.

U optužnici se tvrdi da je Ćuruviju ubio Kurak, a da mu je saučesnik bio Romić, koji je, navodno, drškom pištolja udario u glavu Ćuruvijinu prijateljicu Branku Prpu. Njih su na to, prema optužnici, podstakli Marković i Radonjić.

Ovo je bila druga prvostepena presuda, nakon što je prvu, kojom su bili osuđeni na iste kazne zatvora, ukinuo Apelacioni sud i naložio da se ponovi suđenje, zbog prekoračenja optužnice uvođenjem u slučaj nepoznate osobe, kao neposrednog izvršioca ubistva, koja se ne pominje u optužnici.

Nakon ponovljenog suđenja i donošenja identične odluke, nakon razmatranja žalbi, Apelacioni sud je doneo rešenje o otvaranju glavnog pretresa u drugostepenom postupku.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading