DEVOJKE U RALJAMA KRIMINALA Služe kao logistika za ubistva i za prenos droge i oružja
Foto: Printscreen

Jelena M. (19) i sedamnaestogodišnji mladić uhapšeni su zbog  sumnje da su izvršili krivično delo - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet  droge. Policija je u Kumodražu zaustavila automobil u kojem su se nalazili osumnjičeni i pregledom vozila pronašla i zaplenila oko 8,5 kilograma marihuane.

Jana Ć. (18) je privedena ove nedelje u automobilu "audi A3" čačanskih tablica nakon što je automobil u kojem je bila sa dvojicom mladića Milanom Đ. (25) i Ivanom Š. (33) zaustavljen zbog nepropisnog preticanja.

- Policija ih je zatekla da nepropisno pretiču u selu Prijanovići kod Požege, nakon čega su zaustavljeni u mestu Gudalj. Krenuli su u saobraćajnu kontrolu kada su kod devojke otkrili oružje - kaže izvor.

DEVOJKE U RALJAMA KRIMINALA Služe kao logistika za ubistva i za prenos droge i oružja

 

 

 

- Maloletnici u kriminalu nisu ništa novo, nažalost, to postoji odavno, samo je pitanje vremena kada će prerasti u nešto više, a to znači da postoji mogućnost da počnu obračuni između maloletnih lica koja su u kriminalu. Istina, sada je malo eskalirala situacija sa njima", kaže naš sagovornik.

Prema podacima objavljenim u jednoj doktorskoj tezi, postoje tri oblika kriminala koji se tiču narkotika i maloletnika. Tinejdžeri i tinejdžerke u srednjoj školi dolaze u prvi kontakt s drogom, pa tako u prvi oblik spadaju oni adolescenti koji samo konzumiraju narkotike, u drugi oni koji konzumiraju i trguju odnosno diluju drogu, a trećem obliku pripadaju oni koji samo diluju narkoticima.

DEVOJKE U RALJAMA KRIMINALA Služe kao logistika za ubistva i za prenos droge i oružja

Printscreen

 

 

Međutim kako se vreme promenilo, tako su i devojke postale do kriminalnog miljea ali sad im služe kao paravan.

- Devojke su često deo kriminalnih klanova i kroz ljubavne ili prijateljske veze, a mogu biti i osobe koje su plaćene da rade logistiku za muškarce koji pripadaju određenom klanu. U većini slučajeva, devojke su angažovane na logistici i na pripremi, prikupljanju infomacija i zaštiti posle izvršenog dela. Ne verujem da preduzimaju neke druge radnje u slučajevima ubistava, još uvek su one ljubavi nekih momaka preko kojih se uvlače u te stvari. Ne možemo da znamo šta nas čeka, menja se svet kriminala, njihova struktura se menja i po polu. Ranije su devojke u kriminal bile uključene uglavnom samo kroz prostituciju, sada je to već postalo ozbiljnije - naveo je sagovornik.

DEVOJKE U RALJAMA KRIMINALA Služe kao logistika za ubistva i za prenos droge i oružja

 

 

 

S jedne strane, mlade devojke same dolaze u dodir sa kriminalnim radnjama, samovoljno i vođene raznim pobudama. Međutim, ima li slučajeva kada zbog ucene ili pretnje budu primorane da sarađuju?

"Svega tu ima, one naprave recimo grešku i onda ih drugovi ili kolege ucenjuju da nešto moraju da urade. U svetu kriminala nema fer-pleja, postoje neke stvari koje se poštuju ali taj svet obiluje ucenama, cinkarenjem, pretnjama, poturanjima, itd.", rekao  je naš sagovornik i dodao:.

-Devojčice su takođe mamac i pogodne za razne aktivnosti, jer su vešte kao glumice i manipulišu svojom slikom “slabijeg pola”, koja je mnogima paravan za inkrimisane radnje"- pojašnjava on.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading