POČELA ODLUČNA POLICIJSKA AKCIJA Zaplene i hapšenja po čitavoj Srbiji
Foto: Alo/MUP Srbije

Širom zemlje policija je danas oduzela veću količinu oružja u nelegalnom posedu. Time je, praktično, započelo razoružavanje Srbije, koje je najavio predsednik Aleksandar Vučić.

Privođeni su i svi koji su pretili s društvenih mreža.

U Velikoj Plani uhapšen je Ž.M. (57) iz okoline tog mesta. Pretresom njegove kuće i pomoćnih prostori- ja pronađeni su puškomitraljez M-72, poluautomatska puška M-59, lovačka puška bez fabričkog broja, gasni pištolj, 1.581 puščani metak kalibra 7,62 mm, 49 puščanih metaka neutvrdenog kalibra, dva okvira za automatsku pušku, kao i vazdušna puška, koja je bila propisno prijavljena.

U Sremskoj Mitrovici uhapšen je A. S. (22). On se tereti da je na društvenoj mreži postavio objavu s porukom da je sledeća na redu pucnjava u Sremskoj Mitrovici i da će oružje poneti u školu.

U Nišu je uhapšen mladić (17) pod sumnjom da je na Instagramu napisao da će u tom gradu juče biti ubijeno više od 30 osoba.

Uhapšena su trojica maloletnih Novosađana koja su pretila.

Muškarac I. K. (42) u petak po podne pretio je sinu, ženi i majci da će proći ,,kao ovi s televizije", misleći pritom na aktuelna dešavanja.

Pripadnici MUP priveli su na informativni razgovor maloletnu devojčicu (12) koja je na Tik-toku snimala sebe, ismevala ubistva osmoro učenika i čuvara u školi na Vračaru i veličala ubicu. Protiv njenih roditelja biće podnete odgovarajuće prijave.

U stanu u Čačku pronađeni su oružje i municija za automatsku pušku. Uhapšen je I. Ž. (50). Kod njega u kući policija je pronašla 388 komada municije različitog kalibra, četiri okvira za automatsku pušku, četiri okvira za automat, dva okvira za poluautomatsku pušku, formacijski nož za automatsku pušku i okvir za pištolj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading