PRAVILI SPISKOVE ZA ODSTREL, PRETILI PIŠTOLJIMA... Policija nakon dva masakra registrovala 90 pretnji, među privedenima i maloletnici
Foto: Alo/MUP

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Željko Brkić izjavio je da je prethodnih dana u Srbiji registrovano 90 slučajeva ugrožavanja sigurnosti i izazivanja panike, od toga 24 na internetu, a da je privedeno osam maloletnika. Brkić je za RTS rekao da su na području Beograda registrovana 43 slučaja ugrožavanja sigurnosti i izazivanja panike, pet osoba je privedeno, a podnete su četiri krivične prijave - tri zbog ugrožavanja sigurnosti, a jedna zbog izazivanja panike i nereda.

-Apelovao bih i na nastavnike i na roditelje da razgovaraju sa decom i da im objasne da bilo koja objava koja im možda liči šaljivo ili da će da privuče pratioce može da dovede do ozbiljnih posledica - rekao je Brkić.

Podsetimo, beogradska policija privela je juče učenika šestog razreda Osnove škole jer je kod njega pronađen spisak đaka koje je navodno hteo da ubije! On je pored svakog imena napisao i koliko će metaka ispaliti u kog učenika!

Kako se saznaje, spisak su pronašli nastavnici koji su obavestili pomoćnika direktora. On je pozvao dečaka u svoj kabinet, a nakon što se uverio da je sve istina, obavestio je školskog policajca.

-Dečak je na listu papira imao ispisano 16 imena svojih školskih drugova, dok je u vrhu papira stajalo „Ubistva na licu mesta“. Pored imena bio je upisan i broj koji je označavao koliko metaka je planirao da ispali u tog učenika! - rekao je izvor iz istrage i naveo da sem spiska kod dečaka nije pronađen nikakav pištolj, pa ni plastični.
Policija je obavestila o svemu roditelje dečaka, tužilaštvo, kao i Centar za socijalni rad.

PRAVILI SPISKOVE ZA ODSTREL, PRETILI PIŠTOLJIMA... Policija nakon dva masakra registrovala 90 pretnji, među privedenima i maloletnici

Foto: Alo ilustracija

Zločini Uroša Blažića i K. K. mnogima bili inspiracija

Incident je juče zabeležen i u Osnovnoj školi „Kosta Abrašević“ u Resniku. Policija je reagovala po prijavi da je jedan učenik na društvenoj mreži Instagram objavio spisak svojih školskih drugova.

Jutro je počelo dramom u Kikindi gde je policija, po nalogu osnovnog javnog tužioca, uhapsila A. S. (19) iz okoline Nove Crnje, zbog izazivanja panike i nereda. On se sumnjiči da je u grupi svog razreda preko jedne mobilne aplikacije postavio crtež na kome je nacrtana učionica sa krvavim likovima koji leže pored klupa, dok jedan drži predmet sličan pištolju! To je uznemirilo i učenike i njihove roditelje koji su obavestili policiju.

A. S. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi.
Policija traga i za osobom koja je uznemirila javnost sa lažnog profila na Instagramu gde je objavio netačnu vest da je dečak koji je ubio devet osoba u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na slobodi. K. K. (13) se nalazi u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa i pod konstatnim je nadzorom policije, potvrđeno je za medije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading