CRNA SREDA U ŠKOLI NA VRAČARU: Tetkica im rekla da ostanu mirni i da će ih zaključati, učenici mislili da domar popravlja ormariće
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Njena ćerka tog dana bila je u školi. Na drugom spratu. Čekali su nekoliko minuta da se završi prvi čas, pa da se spuste u učionicu gde je K. K. (13) napravio masakr.

- Ćerka mi je rekla da su imali čas kada su čuli nešto nalik tupom udarcu. Znali su da treba da se poprave ormarići, pa ništa nisu ni posumnjali. Da nešto nije u redu shvatili su kada im je tetkica rekla da ostanu mirni i da će ih zaključati - priča majka jedne učenice iz škole "Vladislav Ribnikar".

Da se ubistvo dogodilo malo kasnije u učionici smrti bilo bi njeno dete.

- Na svu sreću oni ništa nisu videli, sproveli su ih na drugi izlaz. Rekla mi je da se sve osećalo kao da je izbio požar. Ovo je velika tragedija za celu Srbiju. Žao mi je te dece koja su ubijena- dodaje uplašena majka.

"VIDELA SAM TELO KAKO PLUTA" Tragedija u Sremskoj Mitrovici, muškarac se utopio u Savi - Alo.rs

K. K. je u sredu rano ujutru naoružan sa dva pištolja i četiri "Molotovljeva koktela" ušao u školu. Najpre je ubio čuvara, tri devojčice u holu, i pet drugara u razredu. Nakon dva minuta pozvao policiju, a prilikom hapšenja je rekao da je "psihopata koji mora malo da se smiri". 

Policija je u njegovom stanu našla dve ceduljice. Na jednoj je bila mapa kretanja, a na drugoj spisak od 16 imena. Među decom je bilo učenika koji ga nisu ni znali. Sumnja se da je na njih bio ljubomoran jer su u nečemu bili veštiji od njega.

U 16 osoba ispalio je 57 hitaca iz "češke zbrojevke". On se nalazi na klinici, a njegov otac u pritvoru.

Sahranjeno četvoro učenika OŠ Vladislav Ribnikar - Alo.rs

Poznati beogradski radiolog sina je od 12 godine vodio u streljanu. I sam je bio zaljubljenik u oružje, a policija mu je u sefu našla još pet pušaka. Po svemu sudeći sin je saznao šifru i otključao sef iz kog je uzeo dva pištolja.

Na ove optužbe Vladimir K. je rekao da se ne oseća krivim.

Srbija se u subotu i danas oprostila od osam ubijenih učenika. Dvoje učenika u teškom stanju u bolnici. Nastavnica istorije Tanja S. (53) je preživela krvavi pir svog đaka, prenosi Telegraf.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading