Dečak poginuo kod babe i dede
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Vranje zavijeno u crno! Dečak Sebastijan Š. (7) iz Surdulice poginuo je u Vranju kod bake i deke u gostima, dok se igrao u dvorištu! Mališan se popeo na naređane drvene grede, kada se jedna od njih pokrenula, zbog čega je Sebastijan pao direktno na beton, a grede preko njega!

Kako saznajemo, stravična nesreća dogodila se u ponedeljak oko 23 sata u Ulici Petra Lekovića u vranjskom naselju Raška. Dečak je zadobio zastrašujuće povrede, zbog čega je preminuo u bolnici.

- Sebastijan je došao u goste kod babe i dede, još pre sedam dana, a sve se dogodilo nesrećnim spletom okolnosti. Dečak se igrao u dvorištu, a zatim se popeo na naređane drvene grede, koje su naslonjene uz kuću. U toj igri, kada je skočio na grede, ispod njegovih nogu su se pokrenule, zbog čega je Sebastijan pao na beton, a nekoliko greda je popadalo preko njega. Udarila ga je greda pravo u vrat - navodi izvor blizak istrazi i dodaje stravične detalje:

Otac ne zna da je izgubio sina

Baka dečaka ispričala je za medije da otac mališana ni ne zna da je Sebastijan poginuo.

- Dete je bilo zdravo, ništa mu nije falilo i eto šta se dogodilo. Nijedno veče se nije igrao na tim gredama! Izašao je da se igra sa decom, popeo se na grede i valjda okliznuo. Tu je i neka gvozdena šahta, možda se i o nju udario. Šta da vam kažem... tragedija - kazala je neutešna baka dečaka i dodala da je otac mališana otišao da radi u malinjaku:

- Otišao je da zaradi za decu. Nismo imali ni snage da mu kažemo za dete, on misli da je u bolnici zbog povraćanja. Kada dođe, odlučiće gde će biti sahranjen - ispričala je baka dečaka.

 

- Zadobio je teške povrede grudnog koša i glave. Krv je bila na sve strane, a lokve su vidljive i dan posle tragedije. Nažalost, dečak nije imao nikakve šanse. Lekari su konstatovali smrt na odeljenju Urgentne medicine u Vranju, a naložena je i obdukcija tela.

DEČAKA SMRSKALE DRVENE GREDE DOK SE IGRAO Detalji pogibje mališana (7) iz Surdulice

Foto: Alo!

 

Majka dečaka Snežana M. kratko je rekla za medije da nije mogla ni da nasluti da može tako nešto da se dogodi.

- Jeo je i onda je otrčao da se igra sa drugom decom. Izašla sam da ga zovem, jer je bilo kasno i videla šta se dogodilo. Govorila sam mu pre nego što je izašao: „Nemoj, sine, kasno je!“. Posle je dotrčao jedan dečak i rekao mu da je moj sin pao, kada sam izašla bio je sav krvav. Ne mogu decu da smirim, plaču, traže ga. Kako ćemo bez njega? - kazala je kratko bolom skrhana majka. 

Komšije su ispričale za medije da je majka dečaka bila van sebe od bola, kada je videla Sebastijana kako leži krvav na asfaltu.

- Majka je bila u šoku i mahala je rukama... Nije mogla da daha da dođe od bola! Sebastijan se tu igrao sa ostalom decom i nije prvi put da mališani se penju na te grede. Čula sam neku buku i kad sam izašla videla sam dečaka kako leži i dve grede su bile preko njega. Dever mi je trčao u susret i govorio: „Uhvati dete da se rasvesti“. Čula sam buku pre toga, ali mislila sam da se deca igraju s loptom. Majka je bila tu sama sa decom, otac radi na severu, u Vojvodini - ispričala je komšinica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading