italija
Foto: Printscreen

 

Kako prenose italijanski mediji, on je uhapšen uoči početka 55. regate Barkolana, na kojoj je trebalo da se takmiči.  

- Uhapšeni crnogorski državljanin je pobednik nekoliko značajnih regata. Inače on je dugo bio pod istragom Ministarstva unutrašnje bezbednosti i drugih federalnih agencija SAD, koje su ga označile za vođu internacionalne kriminalne organizacije - rekao je izvor iz italijanske policije za lokalne medije.

kavac

undefined

 

 

Američke službe su istragu protiv Radonjića vodile godinama, a koliko je on značajan u međunarodnoj bandi krijumčara velikih tovara kokaina, saznalo se u presretnutim porukama, ali i drugim komunikacijama koje je grupa, navodno, razmenjivala putem različitih veb aplikacija.

Prema optužnici, Radonjić je “koordinirao planiranje i transport” pošiljki droge iz Južne Amerike u Evropu. Iz tog razloga, s obzirom na njegovu “veoma veliku opasnost“, zatraženo je njegovo hapšenje, piše RAI.

italija

undefined

 

Italijanska novinska agencija Ansa piše da je Radonjić na saslušanju pred Apelacionim sudom u Trstu rekao da je reč o netačnim tvrdnjama.

Američke vlasti ga, međutim, smatraju opasnim šefom klana “Kavač” koji je tri puta organizovao i pokušao da u Evropu unese ukupan tovar od 2.602 kilograma kokaina koji je trebalo da bude utovaren na američki brod iz Ekvadora ili u vodama kod obala Kolumbije, piše Ansa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading