Velko Belivuk
Foto: Alo/Foto: Alo

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio pre više od mesec dana na 10 godina zatvora Damira Ibrahimovića, inače sestrića Veljka Belivuka, za ubistvo svog najboljeg druga Ivana Trifunovića na dočeku Srpske nove godine 2021. na Novom Beogradu.
Ibrahimović se teretio pred Višim sudom u Beogradu da je 14. januara 2020. posle žurke za doček Srpske nove godine zario nož u srce svom najboljem drugu nasred ulice, a zatim mu vikao „da izdrži“ na putu do bolnice. Da tragedija bude veća, u trenutku dok je mladić ležao u krvi naišao je žrtvin otac, a za to vreme Ibrahimović im je pomagao kao da nema veze s napadom.

ROĐAK VELJE NEVOLJE NASMRT IZBO NAJBOLJEG DRUGA KOJEG ZNA OD VRTIĆA Ubo ga direktno u srce posle žurke na Novom Beogradu

FOTO: Aleksandar Nalbantjan

 

Tužilaštvo je za Ibrahimovića, koji se inače branio sa slobode, tražilo kaznu od 15 godina, naglasivši da u njegovom slučaju ne postoje olakšavajuće okolnosti jer nije pokazao kajanje nijednog trenutka, niti je priznao krivično delo.

Nije pokazao trunku kajanja 

Punomoćnica porodice žrtve Slavka Babić istakla je ranije za Alo! da su nezadovoljni prvostepenom  presudom, naglasivši da je reč o ubistvu najboljeg druga sa kojim se osuđeni družio od vrtića.
- Smatramo da je kazna mogla da bude i viša, imajući u vidu da se Ibrahimović nijednog trenutka nije pokajao niti pokazao ijedan ljudski gest prilikom suđenja. Sud je imao u vidu njegovu raniju neosuđivanost i da je bio mlađe punoletno lice - kazala je ona i dodala šta joj je zapravo najviše smetalo:
-  Nakon završene istrage, Više tužilaštvo prekvalifikovalo je krivično delo iz teškog ubistva u obično ubistvo, te stoga je zaprećena kazna od pet do 15 godina, i onda je ova kazna od 10 godina neki zakonski standard za izvršenje ovakvog krivičnog dela u ovakvim uslovima - kazala je ona.

Uprkos tome, Ibrahimović je bio prvostepeno osuđen na svega 10 godina zatvora, što je izazvalo šok kod porodice pokojnog Ivana Trifunovića. Međutim, Apelacioni sud u Beogradu, nakon održane sednice veća, doneo je juče presudu kojom je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu.

ROĐAK VELJE NEVOLJE NASMRT IZBO NAJBOLJEG DRUGA KOJEG ZNA OD VRTIĆA Ubo ga direktno u srce posle žurke na Novom Beogradu

Foto: Alo.rs

 

-  Okrivljeni Damir Ibrahimović je oglašen krivim što je 14. januara 2021. godine, na trotoaru, ubio Ivana Trifunovića lišio života, pri čemu je njegova mogućnost da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima bila smanjena, ali ne bitno, na taj način što je oko 3.00 sata motornim vozilom dovezao oštećenog koji je bio u pripitom stanju do kuće, sa žurke koju su zajedno organizovali, nakon čega je oštećeni otišao do svog stana gde je uzeo telefon svog oca i istim ga pozvao. Potom je izašao iz svog stana, uputio se peške trotoarom gde je oko 3.46 sati naišao Ibrahimović automobilom, zaustavio se, izašao iz njega i krenuo peške ka pokojnom - navodilo se i prvostepenoj presudi i dodaje da je zatim Ibrahimović ubo Trifunovića nožem u levu stranu grudnog koša:
- Ivan Trifunović se okrenuo i počeo da beži nazad trotoarom u suprotnom smeru od onog kojim je prethodno došao, a Ibrahimović je krenuo za njim da ga juri, da bi zatim, usled posledica prethodno zadobijene povrede pao na tlo, nakon čega je do njega prišao okrivljeni, a za njim je u tom trenutku naišao i otac oštećenog, koji je prethodno izašao iz stana da potraži sina. Otac teško povređenog, koji je ležao bez svesti, i Ibrahimović su ga uhvatili za ruke i dovukli ga do automobila, ubacili ga na zadnje sedište. Otac je seo pored njega, a okrivljeni Ibrahimović ih odvezao do Urgentnog centra gde je uprkos ukazanoj lekarskoj pomoći Ivan Trifunović preminuo  - navodilo se u presudi.
Inače, Ibrahimović se do presude Višeg suda i Apelacionog suda branio sa slobode.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading