Srpska Crnja Smilja M.
Foto: Printscreen/Facebook

Strava i užas u Banatu! Majka Smilja M. (44) iz Srpske Crnje pre više od mesec dana uhapšena je zbog sumnje da je namerno zapalila svog sina Aleksandra T. (26), koji je posle više dana u bolnici umro u mukama.

Kako smo ranije pisali, njemu je izgorelo više od 50 odsto kože, ali uprkos borbi lekara nije uspeo da izdrži.

- Aca mi je bio prijatelj, ma, bio mi je kao brat. Dnevno smo provodili više od 12 sati, a sada ga nema više. Ubila ga je ona koju je najviše voleo i uvek branio. Ona će sad da dobije maksimalno 20 godina robije, dok će Aca zauvek da truli pod zemljom - ovim rečima počeo je svoju ispovest za Alo! Anton Jovanović, najbolji prijatelj Aleksandra T.

Tragedija se dogodila 1. decembra, oko 19 sati, u Ulici kralja Aleksandra, u kući, u mestu Srpska Crnja u Banatu.

- Aca je otišao da poseti majku i tu osobu koja živi s njom. Znate, Aca je tu ženu mnogo voleo i čak je ćutke prelazio preko svih uvreda i psovki koja mu je izgovarala. Prešao je i preko toga što je ta žena pre oko dva meseca njega i njegovog brata polila benzinom i pokušala da zapali - u jednom dahu pričao je prijatelj i koordinator za ljudska i manjinska Anton.

Srpska Crnja Aca T. požar

Facebook

 

- Mladić je u teškom stanju i nije mogao da da izjavu i ispriča svoju stranu priče, zbog toga je istraga u toku, a prerano je davati bilo kakve informacije u vezi sa slučajem koji je šokirao meštane ovog mirnog banatskog mesta - tvrdi naš sagovornik.

Prema nezvaničnim informacijama, majka je odranije poznata policiji i u trenutku ovog incidenta bila je na izdržavanju kućnog zatvora bez elektronskog nadzora (nanogice) u trajanju od godinu dana.

Anton Jovanović

Alo

 

- Meštani tvrde da je na izdržavanju kazne, jer je nekoj osobi nanela teške povrede. Kako kažu, ona i njen emotivni partner su problematični i alkoholičari. Majka je često pravila probleme, zbog čega mnogi misle da je sposobna da to učini i svom sinu - kaže naš sagovornik.

On ističe da je Aleksandar najviše patio zbog jedne stvari - a to je što se majka prema njemu i njegovoj braći ponašala kao da su joj smrtni neprijatelji.

Srpska Crnja

Printskrin: Google Street View

 

- Čuo sam da je te večeri nestalo struje i sumnjam da je tad ta žena iskoristila situaciju da ispuni obećanje koje je dala sinovima, a to je da ih zapali. Ujutro sam čuo i otišao do kuće u kojoj je Aca zapaljen. Video sam nju i njenog prijatelja i pitao šta se to dogodilo i zašto su to uradili. Odgovor koji je usledio me je šokirao. Dok je Acina majka bila naslonjena na prozor kombija, taj njen prijatelj je rekao: „Nisam ga ja zapalio, već ona“, a zatim je tražio cigaretu - drhtavim glavom priča Anton.

On je dodao da su tu izjavu čuli mnogi svedoci, pa čak i policajci, ali da je taj muškarac na saslušanju posle tvrdio da se ne seća kako je Aca zapaljen. Kako kaže, njegova majka je tvrdila da joj se sin sam polio benzinom i zapalio.

- Znam samo da je Aca bio pun života i nadasve dobra osoba. Zbog toga sam ga zavoleo i sa sobom vodio u Nemačku i svuda gde sam radio. Da mogu da vratim vreme, dao bi svoju desnu ruku da ga vratim samo da čujem njegov smeh i slušam kako priča šale. Poznavao sam i mnogo voleo Acu i zato znam da nije digao ruku na sebe, kao što tvrdi njegova majka, koja je zlo od žene. Svi u mestu znaju kakva je. Ta žena ide svuda gde ima alkohola i zbog toga je Aca puno patio - rekao je Jovanović, a zatim dodao:

Sahrana Srpska Crnja

Privatna arhiva

 

- Pitam se samo da li je moralo ovako da se završi, jer ta žena, pored toga što je osuđena za nasilje, a kaznu je izdržavala uz nadzor kod kuće, imala je više prijava. Da se razumemo, na svaku prijavu protiv nje policija je reagovala i napravila zapisnik, ali je niko nije slao u zatvor i sklanjao iz mesta. Eto sad kada se desilo to što se desilo, ona je najzad sklonjena, a pitam se samo da li je možda ova tragedija mogla da se izbegne, samo da je neko radio svoj posao kako treba - zaključio je Anton Jovanović.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading