Požar u bolnici na Zlatiboru
Foto: Printscreen/Printscreen/ Instagram/ 192.rs

Goreo je krov i poslednji sprat zgrade Specijalne bolnice na Zlatiboru. Pacijenti i zaposleni su evakuisani, njih stotinak, među kojima je bilo i tridesetoro dece.

Goreo je krov i poslednji sprat zgrade Specijalne bolnice na Zlatiboru. Pacijenti i zaposleni su evakuisani, njih stotinak, među kojima je bilo i tridesetoro dece.

U gašenju požara bilo je angažovano oko 50 vatrogasaca.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Užicu Saša Cicvarić rekao je za RTS da će se uviđaj obaviti u najkraćem mogućem roku. Dolaskom na lice mesta vatrogasci-spasioci su zatekli požar u reazbuktaloj fazi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Cicvarić kaže da je plamen zahvatio krov, a da je ceo šesti sprat napravljen od drvene konstrukcije, plastičnog krovnog pokrivača, tako da je bilo otežavajućih okolnosti.

Vatru je gasilo 47 vatrogasaca sa 11 vozila do sedam sati kada je požar lokalizovan, istakao je Cicvarić. Dodaje da je 114 pacijenata uspešno i brzo evakuisano od stane zaposlenih i vatrogasaca.

Direktor Specijlane bolnice Aleksandar Simić rekao je za RTS da je u 23.30 obavešten o požaru na petom spratu bolnice i da je odmah došao na lice mesta.

"Tu su već bili radnici treće smene kako zadravstveni radnici tako i nemedicinska služba obezbeđenja koji su krenuli sa evakuacijom pacijenata, spuštanjem pacijenata na niže spratove. Bilo je i tidesetak dece", rekao je Simić.

Prema rečima direktora Specijalne bolnice, sve je proteklo u najboljem redu. "Blagovremeno smo uspeli da nepokretne pacijente spustimo i smestimo u obližnje hotele“, naveo je Simić.

Dr Simić kaže da će nove pacijente blagovremeno obavestiti kada da dođu na zakazana snimanja, uz nadu da će bolnica što pre biti osposobljena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading