Miljana Kecmanović
Foto: Alo/Tanjug

Sudija je danas usvojio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da javnost isključi sa suđenja radi zaštite prava i interesa svih maloletnih oštećenih u ovom postupku.

Kako su advokati potvrdili novinarima ispred suda, na današnjem suđenju je pročitana optužnica, a zatim su održana uvodna izlaganja odbrane i tužilaštva.

Optuženi su se kratko izjasnili o krivici, a sutra će detaljno iznositi odbranu.

Pored oca, Vladimira Kecmanovića i majke, Miljane Kecmanović, optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak, kako se sumnja, učio da puca, Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira Kecmanovića osudi na kaznu zatvora od 12 godina, Miljanu Kecmanović na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimir Kecmanović optužnicom se tereti za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu što očigledno nije primereno dečakovom uzrastu, kao i zato što oružje nije čuvao bezbedno, kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Protiv oca i majke vode se i dva parnična postupka po tužbama članova porodice ubijenih, a za naknadu nematerijalne štete usled smrti bliskog lica.

Porodice oštećenih moći će da prisustvuju suđenju, za razliku od novinara ili drugih građana.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading