Bratislav Gašić
Foto: Printscreen/Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić u Sopotu na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja 220 godina bitke kod Drlupe, od kada datiraju koreni policije u Srbiji, uručio je prestižno odličje „Zvezda Jakova Nenadovića“ pomićniku direktora policije i načelniku PU Beograd Veselinu Miliću!

Ministar Gašić uručio je 22 zlatne medalje za posvećenost službi i zlatne medalje za hrabrost, kao i grifone policijskim službenicima za ostvarene izuzetne rezultate u obavljanju policijskih poslova, očuvanju i unapređenju bezbednosti u toku 2023. godine, u kategorijama za najhrabrijeg, najposvećenijeg policijskog službenika, kao i za omiljenog kolegu.

Bratislav Gašić

Tanjug

 

Takođe, ministar Gašić dodelio je i priznanje najvišeg stepena MUP-a - novouspostavljeno odličje „Zvezdu Jakova Nenadovića“ policijskim službenicima za izuzetan doprinos i postignute rezultate u oblasti unutrašnjih poslova, odbrane i bezbednosti.

Pomoćnik direktora policije i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić, nakon što mu je dodeljeno odličje „Zvezda Jakova Nenadovića“, u ime nagrađenih poručio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije vrednim radom i zalaganjem omogućili da danas svi građani Srbije žive sigurno i bezbedno.

-  Čast je stajati kao prvi među jednakima ovde ispred vas. U ovakvim izazovnim vremenima visok nivo sigurnosti je neprocenjiva privilegija jednog društva i jedne države. Zahvaljujem vam i čestitam na iskazanoj hrabrosti, požrtvovanosti, profesionalizmu, predanosti i ostvarenim rezultatima. Iza svakog od nas, ovde istaknutog pojedinca, stoji tim ljudi sa kojima radimo, istih profesionalnih vrednosti i motivacije za obavljanje časnog policijskog posla. Ovom nagradom zavetujemo se svim građanima i svim precima koji su nam u amanet ostavili ovu našu kuću, u kojoj časno i pošteno obavljamo policijsku dužnost već više od dva veka, da ćemo i dalje čuvati miran san svih naših građana - poručio je načelnik policije Veselin Milić.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić istakao je su ministarstvo i policija tokom više od dva veka postojanja prolazili kroz različite promene u kojima su rasle nadležnosti i odgovornosti, dok su se sa razvojem društva i tehnologije menjali i bezbednosni izazovi.

- Danas obeležavamo i 220 godina od kada su nastali prvi koreni srpske policije jer, osim što su ustankom osvajili slobodu, naši preci su imali još jedan važan zadatak - da vršeći prve funkcije policijskih vlasti uspostave i održe red na oslobođenim teritorijama, sve dok nije osnovano Ministarstvo unutrašnjih dela, koje je predvodio Jakov Nenadović, jedan od vođa Prvog srpskog ustanka - rekao je ministar Gašić i dodao:

- Ono što je do današnjeg dana ostalo isto i najvažnije – uvek su uz svoj narod, u svemu dele istu sudbinu i garant su bezbednosni svakom građaninu ove naše najsvetije otadžbine, države Srbije. I kada pogledamo našu istoriju koja je, nažalost, istorija teških ratova i velikih žrtava, policija je u svakom ustanku, u svakom ratu, imala važnu ulogu jer je dala veliki doprinos, stojeći rame uz rame sa ostalim čuvarima slobode - istakao je Gašić.

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
MUP

Komentari (0)

Loading