kosta kecmanović
Foto: Tanjug/Tanjug / J. Ilić

Glavni javni tužilac Nenad Stefanović, koji je bio prisutan u sudnici od samog početka suđenja stigao je ispred sudnice u kojoj će roditelji dečaka-ubice izneti odbranu. Njima će, kako smo najavili, potom i Više javno tužilaštvo da postavlja pitanja kao i sam glavni tužilac.

Sudsko veće Višeg suda u Beogradu koje vodi postupak protiv roditelja dečaka ubice donelo je odluku da prihvati predlog Višeg javnog tužilastva u Beogradu i dozvoli da roditelji ubijene dece u OŠ Vladislav Ribnikar 3. maja prošle godine budu prisutni u sudnici.

Podsetimo, tužilaštvo je podnelo predlog da oni ne budu saslušavani kao svedoci-oštećeni, kako bi mogli iz sudnice da prate iznošenje odbrana optuženih roditelja.

kosta kecmanović

Tanjug / J. Ilić

 

Roditelji će, nakon iznošenja odbrane moći okrivljenima da postavljaju pitanja, a mnogi su sa sobom poneli papire na kojima su ištampana pitanja koja će im postaviti.

U sudnici Višeg suda prvo će punomoćnici oštećenih da obrazlažu dokazne predmete i imovinsko pravni zahtev, nakon čega će okrivljeni izneti svoju odbranu.

Stigao je i otac Mare Anđelković, Sofije Negić, kao i majka Eme Kobiljski.

U sud je nešto posle 10 časova u pratnji advokata Borivoja i Irine Borović stigla i majka dečaka ubice. Za sada su stigli roditelji Adriane Dukić, Angeline Aćimović, Andrije Čikića i sestra Dragana Vlahovića.

kosta kecmanović

Tanjug / J. Ilić

 

Otac dečaka ubice, podsetimo, optužen je da je učinio teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući, a majka za delo nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a njen DNK pronađen je na jednoj od čaura u školi.

Takođe, oštećeni i neutešni roditelji koji su u parničnom postupku tužili roditelje dečaka koji im je ubio najmilije završili su potresna svedočenja te se i u tom postupku na narednim ročištima očekuje da otac i majka dečaka - ubice iznesu svoje odbrane.

Više javno tužilaštvo u Beogradu tako je odustalo od ispitivanja roditelja kao oštećenih, da bi njihovo prisustvo bilo moguće dok okrivljeni iznose odbranu.

Na prethodno ročište roditelji su došli noseći fotografije svoje dece, ali su čekali ispred sudnice.

kosta kecmanović

Tanjug / J. Ilić

 

Dečak ubica je, podsetimo, stravičan zločin počinio iz dva očeva pištolja koja je nekoliko dana ranije, kako se sumnja, uzeo a potom kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Miki

29.02.2024 11:46

A unajmila najskuplji advokatski tim u srbiji