Osumnjičeni u BiH
Foto: Privatna arhiva/Ustupljena fotografija

Pripadnici Službe za borbu protiv visoko tehnološkog kriminala identifikovali su IP adresu korisnika naloga sa teritorije Bosne i Hercegovine koji je užvo na Tik Toku izjavio da se devojčica nalazi kod njega u podrumu.

Oni su uhapšeni na području općine Hadžići. Oni su nakon hapšenja predati u nadležnost FUP-a.

Na osnovu te informacije Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine uhapsila je B.T, Z.T i M.T., obavila pretres i utvrdila da je informacija koju je izneo osumnjičeni lažna.

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine osumnjičene će u skladu sa zakonom privesti nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

Akcija je sprovedena u koordiniaciji Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, NCB Interpola Beograd, Direkcije za koordinaciju policijskih tela Bosne i Hercegovine, NCB Interpola Sarajevo i Federalne Uprave policije Bosne i Hercegovine, koji su pokazali visok stepen profesionalnost i brzo reagovali na informacije dobijene od MUP-a Srbije.

Istražitelji Odseka za Sajber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloletne devojčice u Republici Srbiji, odnosno koje su tražile 50 hiljada KM (oko 25.000 evra) za otkrivanje informacija.

Podsetimo, devojčica Danka Ilić (2) je nestala u Banjskom polju kod Bora u utorak.

Od tada za njom traje potraga, a u Srbiji je prvi put bio aktiviran sistem "Pronađi me".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading