časlav ristić
Foto: Alo/Milica Vučković

On je istakao da savršen zločin ne postoji , ali da je frapantno poražavajuća činjenica da joj nisu pružili prvu pomoć i iz jednog nehatnog dela prešli u teško ubistvo, a zatim u još jedno krivično delo jer su pokušali da sakriju to što su uradili. 

- Inače 90% sam verovao da je ona oteta, ali nakon četvrtog dana kada se policija iznova vraćala na teren u meni se probudio crv sumnje. Policija je znala za njih i već posle poligrafskog ispitivanja ,znači u prelimirnom poligrafskom ispitivanju, imala već te informacije da je možda Danka ipak tu i da su oni možda krivi , pošto su češljali sve telefonske razgovore, ukrštanje svih telefona, vraćanje svih vozila, svih koji su se kretali na tom terenu, a olakšao im je potragu za tim što je to vozilo sa kojim su je oni udarili  - službeno vozilo koje ima GPS. - objašnjava Časlav Ristić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:

Ono što je zastrašujuće je svakako to da su ubice deset dana pratili medije,celu zemlju i region u apsolutnom haosu, ali su i dalje davali lažne iskaze.

- Kada je  u gepeku pronađena krv koja  DNK analizom potiče od male devojčice, onda su oni imali čvrst dokaz da mogu da ih  uhapse kao osumnjičene za ovo krivično delo. Takođe, kada je otac tražio to dete, kad ih je susreo na putu u kolima i pitao da li su slučajno videli devojčicu, oni su odgovorili negativno. Forenzika će dati svojui zaključnu reč od kojih pesledica je preminula mala Danka- ističe forenzičar i dodaje:

Posle izazvane, saobraćene, nezgodene, pruženja pomoći povređenom licu, koje je posle toga umrlo, znači bacili su telo, prikrivanje i saučestništvo ovog drugog lica u izvršenju ovog krivičnog dela. I onda se tu još dublje i dublje kopaju i zbog takve greške, zbog takvog ponašanja, sigurno da će sud prilikom odmeravanja kazne imati na umu što strožije kazni.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading