Zoran Marjanović
Foto: Alo/Foto: Alo!/Enis Sadiku

Suđenje Zoranu Marjanoviću, koji je optužen za ubistvo supruge Jelene (33) 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči, biće nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu. Optuženi je stigao u zgradu suda u pratnji svojih advokata.

On je došao u crnoj majici, na kojoj se nalazi krst. Dok je čekao da suđenje počne, nije komunicirao sa ostalima. 

Podsetimo, Marjanović je u julu 2022. godine osuđen na 40 godina robije, ali je odlukom Apelacionog suda koja je doneta u oktobru prošle godine, ta presuda je ukinuta i slučaj je vraćen na ponovno suđenje.

Pripremno ročište održano je 14. februara, a Marjanović je u Palatu pravde dolazi sa slobode, s obzirom na to da mu je Apelacioni sud 3. oktobra ukinuo pritvor.

Marjanović je uhapšen 15. septembra 2017 godine, godinu i po dana nakon ubistva. I ranije je privođen, ali je puštan zbog nedostatka dokaza. Od 12. juna 2018. godine se branio sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, a mera pritvora ponovo mu je određena kada je prvostepeno osuđen.

Marjanović je prvi put priveden 2. aprila 2016. godine, kada je prijavio nestanak supruge Jelene i u pritvoru je proveo 48 sati, dok je prvi put uhapšen 15. septembra 2017. godine, devet dana nakon što je ušao u rijaliti emisiju.

Prva optužnica protiv njega podignuta je 9. februara 2018. godine, a apelacioni sud mu je pritvor ukinuo posle 10 meseci, 12. juna 2018. godine, nakon čega se branio sa slobode.

Marjanović je oduđen treći put uhapšen 22. jula 2022. godine, kada mu je izrečena presuda na 40 godina zatvora, ali je ubrzo pušten da izržavanje kazne čeka na slobodi. Ipak, on je ponovo uhapšen samo dva sata kasnije, u svojoj kući u Borči. Iz pritvora je pušten 3. oktobra prošle godine, nakon što je Apelacioni sud ukinuo presudu i vratio predmet na ponovno suđenje.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading