POZNATO KO JE VOĐA ŠESTOČLANE GRUPE KOJA JE KRIJUMČARILA NARKOTIKE Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

 

Oni se sumnjiče da su organizovali transport 324 kilograma kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije, koji je 2021. godine zaplenjen u Solunu.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa Evropolom i BIA, pripadnici Uprave kriminalističke policije, Interventne jedinice 92 i Policijske brigade uhapsili su šest osoba zbog sumnje da su učestvovale u krijumčarenju droge.

fudbaler

undefined

 

 

Pretresima na više lokacija u Beogradu i Pančevu oduzeta je veća količina novca, nekoliko vozila visoke klase, skupoceni satovi i nakit, dok je veliki broj bankovnih računa i nekretnina blokiran.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo.

fudbaler

undefined

 

 

Zanimljivo je da se prvoosumnjičeni dovodio u vezu sa napadom na kuću Veselina Jevrosimovića, vlasnika firme „Komtrejd“. Živko se sumnjiči da je marta 2013. bacio dve ručne bombe na krov i u dvorište Jevrosimovićeve kuće na Savskom vencu u Beogradu. Usled eksplozije je pričinjena manja materijalna šteta na ulaznim vratima, fasadi i na krovu, a povređenih nije bilo. U trenutku eksplozije u kući je bila Jevrosimovićeva supruga sa ćerkom (12). Napadači su došli iz pravca stadiona Crvene zvezde. Jedan je sišao s motora i bacio „kašikaru“ na terasu, dok je drugi ubacio eksplozivnu napravu u dvorište. Sigurnosne kamere su snimile napadače, a Živko se pravdao da tog kobnog dana nije bio u Beogradu već u na moru u Crnoj Gori i dostavio je hotelske račune kao dokaz.

Osumnjičeni je hapšen u Španiji zbog sumnje da je prodavao drogu, dok se zvanično bavio izdavanjem apartmana. On je za španske medije navodio da je njegova porodica žrtva režima Slobodana Miloševića. Tada je naveo da mu je brat ubijen i da je zbog toga ostavio fudbal kako bi pronašao krivca.  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading