Albanci sa Kosova
EPA
Albanci sa Kosova

EPA

Albanci sa Kosova, Foto: EPA

Ispred filijale Komercijalne banke u Gračanici poslednjih nekoliko dana bili su dugački redovi, a razlog za gužvu je, kako saznaje "Kosovo onlajn", ogroman broj klijenata Albanaca, pre svega iz Preševa i Bujanovca, koji su došli da podignu novčanu pomoć od 100 evra koju je građanima uplatila Vlada Srbije.

Red je dugačak i po nekoliko desetina metara. Pored meštana Gračanice, za novčanu pomoć čekaju i Albanci iz Preševa i Bujanovca, koji imaju srpske lične karte.

Priština

Alo!/ Dejan Briza

Foto: Alo!/ Dejan Briza

Sejdi Beka iz Sijerinske Banje kaže da dolazi treći put, jer je velika gužva i zahvaljuje Srbiji što je građanima dala pomoć.

I Sinan Osmanović iz Medveđe čekao je u Gračanici da podigne novac, pošto ga je epidemija koronavirusa zatekla u Prištini, gde je bio kod ćerke.

Novčana pomoć Vlade Srbije u iznosu od 100 evra na Kosovu i Metohiji se isplaćuje u filijalama Komercijalne banke u Gračanici, Štrpcu, Ranilugu i Kosovskoj Mitrovici.

Komentari (3)

Sumadinac

10.06.2020 14:23

Glupali smo neka nacija ili naivni sto Albanci ne idu kod Tacija i Rame po taj novac nego Srbija deli ,kad je novac u pitanju SRBIJA je dobra a posle toga Srbija je kriva mi ne pripadamo Srbiji .Kiliko Albanaca ima na kosovu taj novac je trebao oticiu ruke siromasnih Srba .Albanci su zaradili dobar novac preko taksi nad Srbijom.

despot.nedaista@gmail.com

10.06.2020 16:00

Dobro je da obični ljudi albanskog porekla ipak žele da uvaže Srbiju!

Mile lala

10.06.2020 16:29

Sto bi bilo lepo da sad nekako procure podatci ko je od siptara podigao pare. Kako bi ih uck mssakrirao. Odma bi se smanjilo .....