Evropska unija
EPA/Oliver Hoslet
Evropska unija, Foto: EPA/Oliver Hoslet

"Pozicija EU kada je reč o statusu Kosova je dobro poznata i ostaje nepromenjena", navodi se u saopštenju koje je portaprolka EK Ana Pisonero, dostavila Tanjugu.

Da li će EU priznati Kosovo?

 

Sinoć je na Tviteru objavljena fotografija komesara za proširenje Olivera Varheljija sa Vjosom Osmani na kojoj je stajao sporni potpis, na šta je regovao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković, zatraživši od Evropske komisije da odgovori "kada je to EU zvanično priznala Kosovo" i da li je dijalog Beograda i Prištine tako postao "suvišan".

Zahtev da se zvanično odredi povodom statusa Kosova i najave jedne od njenih službi Evropskoj komisiji je uputio i Tanjug.

Objava je uklonjena i umesto nje je, uz istu fotografiju, Vjosa Osmani, titulisana kao "v. d. predsednica Kosova", uz fusnotu pored reči Kosovo.

Komentari (1)

djole

14.01.2021 10:00

Pazi ti njihov bezobrzluk nas stav je poznat! Ako je vas stav poznat onda neznam sta ovi nasi politicari rade s vama! A i Zasto takav stav ne postavite prema kataloniji ili baskiji itd? Dupli standardi! Znate sta netrebate nam kad ste takvi licemeri! Mozemo i sami ako je neophodno al ne damo nikom svoj identitet Kosovo i Metohiju!