"NAJVEĆA GREŠKA MI JE BILA ŠTO SAM PRISTAO DA SARAĐUJEM SA KURTIJEM" Isa Mustafa: Bolji je i pakt s đavolom nego sa njim u koaliciji

Pogrešio sad a nismo ni preduzeli sve mere u borbi protiv koronavirusa to će nas skupo koštati

Hašim Tači i Isa Mustafa
Foto: Tanjug AP

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je danas da, u situaciji borbe protiv širenja koronavirusa i onoga kako se ponaša vlada premijera Kurtija, vidi kolika je bila greška i njegova i njegove stranke kad su pristali na koaliciju sa Pokretom Samoopredeljenje.

Umesto fokusiranja na probleme, prema njegovim rečima, Kurti i ljudi iz njegovog okruženjaj bave se pitanjem “ko je važniji, on (Kurti) ili kosovski predsednik” (Hašim Tači).

Mustafa je u obraćanju građanima na svom Fejsbuk profilu napisao da su neki čak pokušali da predlog za uvođenje vanrednog stanja zbog koronavirusa proglase pučem.

“Prema ovoj logici, državni udar se dogodio u Bugarskoj, u Severnoj Makedoniji, u Srbiji. Da li bi premijer Albanije trebalo da bude smenjen zbog mera koje je preduzeo prema građanima… Nemačka kancelarka bi takođe treba da odgovara zato što je rekla da strahuje da bi 60 do 70 odsto građana te zemlje moglo da bude zahvaćeno pandemijom”, napisao je Mustafa, koji je podržao predlog Hašima Tačija o uvođenju vanrednog stanja.

Predsednik DSK konstatuje da ni ideja o vanrednim merama, a ni one protiv tih mera nisu zaustavile širenje koronavirsa, koji je odneo i prvu žrtvu na Kosovu.

Priznajući da je pogrešio kada je prihvatio koaliciju njegove stranke Kurtijevog Samoopredeljenja, Mustafa je poručio da bi bio srećan da su u borbi protiv korone bili aktivirani svi potencijali.

 

Povezane vesti