Pravda Suđenje Presuda Sud Pravosuđe
Shutterstock
Pravda Suđenje Presuda Sud Pravosuđe

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Jevtić je na 17. godišnjicu od zločina u kome je ubijeno dvoje, a ranjeno četvoro sroske dece, ocenio da je samo nečovek pomračenog uma mogao da puca na srpsku decu iz zasede dok se igraju i kupaju u reci.

On je ponovio da svaki zločin nosi ime i prezime onog koji ga je počinio i da je tužno i poražavajuće da za ubistvo dvanaestogodišnjeg Pantelije Dakića i devetnaestogodišnjeg Ivana Jovovića, kao i teško ranjavanje Ðorđa Ugrenovića (20), Bogdana Bukumirića (14), Marka Bogićevića (12) i Dragane Srbljak (13) niko nije odgovarao ni posle 17.godina.

 ”Pored onih koji su tog avgustovskog dana na srpsku nejač na reci Bistirici ispalili 78 metaka, velika je odgovornost i na onima koji ne rade ništa da rasvetle zločine", rekao je Jevtić.

"I dalje podsećamo i opominjemo da zločin poput ovog u Goraždevcu ali i onog u Starom Grackom, Obiliću, Livadicama kod Podujeva, Cernici kod Gnjilana, pogroma 17. marta ali i svi ostali zločini u kojima su nevine žrtve bili kosovski Srbi, moraju biti rasvetljeni radi istine, pravde i prosperitetnije zajedničke budućnosti na Kosovu”, poručio je Jevtić.