Aljbin Kurti
Printscreen
Aljbin Kurti

Printscreen

Aljbin Kurti, Foto: Printscreen

Stano je ocenio i da su prioriteti vlade Aljbina Kurtija veoma važni u pogledu unutrašnjih poslova.

- Kada su u pitanju vladini prioriteti, među njima ne postoji konkurencija. Kurtijevi unutrašnji prioriteti veoma su važni. Međutim, istovremeno je dijalog najvažniji prioritet kosovske spoljne politike i ne treba ga smatrati podeljenim ili nekompatibilnim sa ostalim prioritetima koje je pomenuo premijer - rekao je Stano za Kljan Kosova.

Kurti je, piše portal, danas na onlajn sastanku sa liderima diplomatskih misija Evropske unije na Kosovu ponovio vladine prioritete - zapošljavanje, reforma pravosudnog sistema i investicije.

Interes EU za dijalog Beograda i Prištine pozdravila je ministar spoljnih poslova Donika Gervela i napomenula da su u Prištini trenutno usredsređeni na borbu protiv pandemije, ekonomski razvoj i reformu pravosuđa.

Stano je, prenosi portal, istakao da EU očekuje još jedan fokus Prištine na spoljnopolitičkom planu.

- EU i države članice očekuju od novih vlasti u Prištini da se konstruktivno angažuju kako bi nastavile sastanke u dijalogu uz pomoć EU i iskoristile priliku da ovaj važan proces privedu kraju. Uspešno - rekao je Stano.

Kako portal navodi, Stano još nije saopštio datum i dnevni red sledećeg sastanka Beograda i Prištine u Briselu i dodao da će te informacije biti objavljene u dogledno vreme.