Evropski parlament
Epa
Evropski parlament

Epa

Evropski parlament, Foto: Epa

Ona je to rekla nakon što je vršilac dužnosti kosovskog predsednika Vjosa Osmani pre nekoliko dana navela "da bi trebalo razmotriti delove Briselskog sporazuma, kao i Vašingtonski sporazum".

Da li će Bajden i EU ispoštovati Vašingtonski sporazum?

 

Svrha Vašingtonskog sporazuma nije bila da donese stabilnost na Balkan, to je uglavnom bio PR potez gospodina Grenela, rekla je Fon Kramonova za Kosovo onlaj.

"Neke od tačaka sporazuma mogu biti važne i vredne, ali uopšte nemaju pravni efekat", istakla je ona.

Kako je navela, Zajednica srpskih opština je složeno pitanje i na njega se mora odgovoriti, ali definitivno ne u ishitrenoj deklaraciji, koju nisu videle strane u procesu.

Vjosa Osmani
Vjosa Osmani, Foto: Printscreen/YoutTube

"Vašingtonski sporazum, takođe, ima neke tačke koje su vrlo problematične, naročito prihvatanje Jerusalima kao prestonice Izraela", dodala je Fon Kramonova.

"Evropska unija je veoma posvećena međunarodno prihvaćenoj odluci, glavni grad Izraela je u Tel Avivu", istakla je ona.

"Srbija kao zemlja kandidat za EU i Kosovo kao potencijalni kandidat obavezali su se da će svoju spoljnu politiku uskladiti sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU, stoga ne bi trebalo da imaju svoje ambasade u Jerusalimu, što bi kršilo međunarodno pravo", zaključila je Fon Kramonova.

Komentari (6)

Vla

12.01.2021 06:39

Kakva politika, dobila pare PA prica sto joj je napisano, PA zar nisu novinari obelodanili onog austrijskog politicara da je za pet stotina hiljada trebao da progura neku odluku, svi rade za pare a froga donosi mnogo para

Bane

12.01.2021 07:04

eu e najpoganija i najpokvarenija organizacija u svetskoj istoriji. Srećom počela je da se raspada.

vule

12.01.2021 07:16

Nikada ništa nisu ni poštovali, to je zapadnjačka demokratija, kadija te tuži, kadija ti sudi!

TRN

12.01.2021 13:49

EU je ultradesnicarska lobanja koja uvodi profasisticke linije i algomirise sovinizma. Njihovo ogledalo polako puca a zele i misle da dominiraju na balkanu. Eto sad pisu "sve je propalo". Ne pomazu vise cepila. Kraj!

Junik

12.01.2021 14:03

Vasingtonski sporazum, potpiasan pred izbore nije nista drugo no reklama predsednika da u svojoj karijeri ubelezi jedan svetski mirovni podvog. Ovu tezu je podupreo izjavom vrlo neutemeljenom da je napravio sporazum dve strane koje su sr vekovima ubijale sto ne odgovara istini i vrlo je neobavestajna informacija. Oni su navikli da su svi divljaci osim njih i da se svakom njihovom migu treba aplaudirati. Postignice trecerazredno koje je u javnosti birackog tela trebalo dase prikaze istorijsko.

Lucky

12.01.2021 14:11

Ma bre probijaj policijo te barikade sto su madjari i pokatoliceni srbi postavili i salji im izbeglice ,onda krpi rupe i postavi mrtvu strazu. Mada nece oni ni da se vracaju kod nas.Svim silama treba da rusimo EU a onda drzavu po drzavu.Znam da nemoze sa ovim piz ama na vlasti ali nisu oni nezameljivi.