IZ FRANCUSKE NAJAVLJEN PREOKRET OKO KOSOVA Priznanje je bilo istorijska greška!

Predstavnik Francuske u Evropskom parlamentu Tjeri Marijani priznao je da Zapad mora da promeni odnos prema tzv. državi Kosovo.

Kosovo
Kosovo, Foto: Tanjug

Kosovo je prema tvrdnjama Francuza postalo američki protektorat u kom se krše ljudska prava prema Srbima.

Hrabra izjava člana Evropskog parlamenta je za svako divljenje i aplauz, s obzirom da ga može koštati daljih angažmana i karijere. Ovakvih primera među zapadnim političarima je malo.

- Perfektno se sećam stvaranja Kosova pre 13 godina. Televizijski kanali su u to vreme prikazivali američke ulice pune američkih zastava. Šefovi pobunjenika UČK su paradirali, a znamo da je mnogo njih učestvovali u mnogim zločinima i najodvratnijim trgovinama. Za 13 godina se ništa nije promenilo. Kosovo je još uvek jedan oblik američkog protektorata u srvu Evrope, Kosovo je još uvek plen mafije i drugih struktura koje imaju koristi od civilnog rata. Kosovo nastavlja da trpi uticaje Albanije i Turske, na samo par sati avionom od zapadne Evrope. Još gore, Kosovo nastavlja diskriminaciju hrišćana, Srba u enklavama, ugrožavajući im bezbednost i svojinu. Vekovni manastiri su žrtve izgrednika koji bi da ponovo napišu istoriju i negiraju pripadnost regiona Srbiji - rekao je Marijani.

On tvrdi da Evropa pokušava da ponizi Srbiju i nametne joj rešenje za Kosovo.

- Evropska unija nastavlja da ponižava Beograd pokušavajući na silu da mu nametne nezavisnost Kosova. EU je godinama tražila da srpsko rukovodstvo sedi za istim stolom sa Hašimom Tačijem, bivšim predsednikom koj je morao da podnese ostavku pošto je optužen pred međunarodnim sudom. Vidimo da se ništa nije promenilo posle njegovog dolaska. Iako vladajuća koalicija napreduje posle poslednjih izbora, mržnja prema Srbima je opšte prisutna u redovima kosovske levice. Zapadno bombardovanje Beograda je bilo sramotno. zaboravljajući Srbe sa Kosova, dokazuju svoju pristrasnost. nastavljajući svoju saradnju sa Prištinom, pokazujemo potčinjenost SAD-u u odnosima snaga na Balkanu. Sećam se vrlo dobro da je proglašenje Kosova bila jedna istorijska greška. Događaji nam pokazuju da smo bili u pravu. Vreme je da promenimo politiku u odnosu na Kosovo - izjavio je Marijani.

Povezane vesti

 • Korisnik: arsa
  07/03/2021 - 09:34
  Правда и истина је спора али када дође време за те две важне ствари оне су неумољиве.Сведици смо да је све више оваквих случајева на западу.Треаба само наставити и истрајати на путу истине и правде.Целом свету је сада јасно о чему се ради и сада је главни проблем како признати грешку и извићи се из тог блата.
 • Korisnik: Beli
  07/03/2021 - 08:16
  Ni dodati ni oduzeti, cast GOSPODINU!
 • Korisnik: Djordije Cvarkov
  07/03/2021 - 04:51
  Ovaj je verovatno iz opozicije, čim sme ovako da govori istinu. Ili je samo los političar, pa sme da kaže očiglednu činjenicu.
 • Korisnik: jdjhdhd
  07/03/2021 - 01:35
  stvarno ?
 • Korisnik: jelka
  06/03/2021 - 23:07
  Ima Boga našeg dragoga.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA