Vesli Klark
Ilustracija
Vesli Klark

Ilustracija

Vesli Klark, Foto: Ilustracija

Sad je sve kristalno jasno

Naš sagovornik naglašava da se iza brige za napredak Kosova krije u stvari nešto savim drugo.

„Oni su još na funkcijama, i tek u narednom periodu, kad drugi zauzmu njihova mesta, može se očekivati da lideri OVK, na čelu sa Tačijem, snose posledice za sve ono što dogodilo. Kada se kompromituje cela akcija, to će se odnositi i na sve aktere tadašnje politike, tačnije rečeno, na celu administraciju Bila Klintona i na sve one koji su neposredno rukovodili tim projektom“, veruje Milivojević.

Kako ističe, iz tih razloga svih 19 država koje su učestvovale u NATO agresiji imaju jake razloge da ne dođe do suđenja visoko rangiranim liderima OVK, i zato veruje da će krivica pasti na nekoliko OVK pripadnika koji nisu bili bitni, a ni uućeni u ceo porces.

Hašim Tači

Tanjug

Hašim Tači, Foto: Tanjug

Klark nazvao Tačija herojem

Klark, koji je vodio NATO operaciju u bombardovanju 1999. godine, tokom posete Kosovu nazvao je Tačija herojem, prisetivši se prvog sastanka sa bivšim vođom OVK.

“Tači je bio vođa OVK, koga sam prvi put upoznao u Rambujeu, u toku pregovora, u februaru 1999. godine. Tu sam se susreo i s drugim liderima OVK”, naveo je Klark.

Podsećanja radi, Specijalno tužilaštvo u Hagu objavilo je 24. juna optužnicu, koja je sudu podneta dva meseca ranije, kojom se Tači, kao i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i druga lica, terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

U optužnici se navodi da Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice, snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

Komentari (8)

mire

04.08.2020 12:24

pa zajebavaju nas jedan dedica i babuskara jedna...pa strašno i sramotno...

bager

05.08.2020 11:06

@mire - Obustaviti sve pregovore dok se ne pocne na bazi Rezolucije UN,,i dogvriti sa Rusijom i Kinom da oni vode pregovore u ime Srbije na resenju kosovskog pitanja,,pa da vidimo kome ce onda oni da prete i koga da ucenjuju,,nasi su nesposobni za pregovore,uvek popustaju i na kraju popuse

missko

05.08.2020 11:14

@mire - Gospodo, Vesli Klark nije visoki američki zvaničnik, već penzioner i privatnik! Sa Robertom Gelbardom, Vilijemom Vokerom i penzionisanom CIA ekipom ima kompaniju u Švajcarskoj koja se bavi unosnim poslovima, tipa izgradnje aerodroma, kargo centara, finansijskim špekulacijama, a opšte je poznato da su suvlasnici čitavog energetskog sektora na KiM: čitajte: Trepča, Gazivode, rudnici....

Milan

04.08.2020 13:56

Мала је разлика између Кларка и Тачија.

Miloje

04.08.2020 14:09

Pa zapad se bori za svoje cedo. Ako priznamo Kosovo oslobodicemo zapad odstete koju ce kad tad morat da plate. Zato se smradovi tako i ponasaju. Nepriznavanjem cemo kad tad da im naplatimo. Naravno za sve od Hrvatske, Bosne I Kosova su krivi SS Jugini Nemci jer nam se svete za dva rata.

Dubrovčanin

04.08.2020 17:37

@Miloje - Izgleda da još ima nekih koji nisu razumjeli da je geopolitička arhitektura Balkana nepovratno promijenjena...

Marko

04.08.2020 16:24

Aaa, ahaha, ahaha, ahaha (Smijeh), srbin se ponosi svojim lažima i lažnom propagandom.

kondor

05.08.2020 09:28

Šta je sad jasno? Pametnim ljudima je to bilo jasno još 1999 god