slon, influenserka
Instagram pr.screen
slon, influenserka

Instagram pr.screen

slon, influenserka, Foto: Instagram pr.screen

Uticajna Alesja Kafelnikova na svom Instagram profilu objavila je video na kojem se može videti kako pozira gola na ugroženoj vrsti slona, što je zgrozilo njene brojne sledbenike.

Kako prenosi 9GAG, odmah nakon što je objavila video i fotografiju na svom Instagram profilu, javio se portparol Save the Asian Elephants, koji svojim ponašanjem nije krio gađenje.

- Zapanjen sam ovim događajem. Mlada dama je slikana na ugroženoj vrsti azijskog slona koja se neprestano bori da preživi jer su brutalno eksploatisane za turizam i zabavu - rekao je portparol udruženja.

Nakon niza negativnih komentara, influencerka je na svom profilu objavila fotografiju ispod koje je opisala svoje oduševljenje slonovima i ostrvom koje je posetila i izvinila se svima koji su možda pogrešno protumačili njen video.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Alesya Kaf (@kafelnikova_a)

 - Volim slonove i obožavam Bali! Nadam se da će svako od vas u sebi probuditi ljubav prema ovim prirodnim lepotama. Izvinjavam se ako sam nekoga povredila ovim fotografijama. Nisam imala lošu nameru, ovim sam fotografijama htela prikazati koliko volim i poštujem životinje - napisala je Alesja u Instagram objavi.

Sumatranski slon na kojem je Alesja pozirala gola kritično je ugrožena vrsta. Ugrožen je uglavnom zbog krčenja šuma i degradacije prirodnog staništa. Vrsta nije domaća sa Balija, ali se na ostrvu drži u zatočeništvu i koristi se u turističkoj ponudi.

Prema izveštaju Nacionalne Geografije, u svetu postoji oko 700 do 1.000 sumatranskih slonova.