Štrumpfeta
Printscreen: Youtube
Štrumpfeta

Printscreen: Youtube

Štrumpfeta, Foto: Printscreen: Youtube

- Ova je preduga, ova je preseksi, ovu sam imala juče, a ova je večernja... - reči su to Štrumfete koje je, birajući haljine za izlazak, izgovorila u popularnom crtaću "Štrumfovi" pre gotovo 40 godina.

Danas, četiri decenije kasnije, koketa i jedini ženski lik među Štrumfovima ne sviđa nekim Izraelcima pa su je odlučili "izbrisati". Zbog, kako navode, "povređenih osećanja stanovnika", čelnici grada Bnei Braka pokraj Tel Aviva zabranili su njeno isticanje na plakatu za film "Štrumfovi: Izgubljeno selo".

U Bnei Braku, inače, postoji propis o zabrani plakata s fotografijama žena pa je tako svojevremeno bilo zabranjeno čak i isticanje fotografije Zvončice iz Petra Pana, piše "Independent".

Štrumfetu je u prvoj epizodi animirane verzije "Štrumfova" stvorio zli čarobnjak Gargamel kako bi imao svoju špijunku u selu malih plavih bića koje je on želeo da staviti u gulaš ili barem u pećnicu.

No, Papa Štrumf ju je ubrzo čarolijom pretvorio u svoju saveznicu i poboljšao joj izgled pa je tako od neugledne crnke postala atraktivna plavuša.

Komentari (1)

To su:

01.04.2017 01:15

muhamedanci,izgleda. Covek ubiti im je ok. Slike iz crtanog filma? NE!!!???