Labud
Facebook/ Društvo za zaštitu i p
Labud

Facebook/ Društvo za zaštitu i p

Labud, Foto: Facebook/ Društvo za zaštitu i p

Iz kanalizacionog odvoda u Linkolnu spasila ga je bolnica Jorkšire Svan. PC Llevellin je rekao: "Bilo koja vrsta okrutnosti nad životinjama neće se tolerisati i sprovešćemo potpunu istragu ovog incidenta. Sarađujemo sa organizacijama za zaštitu divljih životinja koje nam prijavljuju ove incidente kako bismo mogli detaljno istražiti".

"Smatramo da je predmet namerno stavljen na glavu labuda, zbog toga što je šarapa bila savršeno nameštena na glavi labuda. "Ne verujemo da je ovo bilo slučajno. Da se ​​spasilačka ekipa nije umešala, labud bi ili umro od gladi ili bi se potencijalno ugušio.

"Želeli bi smo da čujemo svakoga ko bi nam mogao pomoći u istrazi ili nekoga ko je možda video ovaj incident da nam ispriča detaljnije o njemu". Inspektor RSPCA Kate Burris dodala je: "Posledice ove bezumne šale mogle su rezultirati patnjom ovog jadnog labuda tokom dužeg vremenskog perioda, i na kraju završiti njegovom smrću u najgorim mukama."

"S obzirom da je ovo sezona razmnožavanja i ugnježdavanja u ovom trenutku, ovo je takođe moglo rezultirati patnjom i nažalost smrću potomstva." Sve divlje ptice zaštićene su Zakonom o divljini i prirodi iz 1981. godine (sa izmenama i dopunama) i ubijanje, povređivanje ili uzimanje divljih ptica predstavlja prekršaj, osim po dozvoli. Maksimalna kazna za one koji su proglašeni krivim je šest meseci zatvora, uz mogućnost neograničene novčane kazne.

Komentari (1)

zora

06.05.2021 19:15

Zemlja puna manijaka svake vrste. Ubise coveka od batina, prelepom labudu carapa na glavi, psi i macke obeseni na drvo, profesori silovatelji.....