gugl mapa, google maps
Google Earth pr. sc.
gugl mapa, google maps

Google Earth pr. sc.

gugl mapa, google maps, Foto: Google Earth pr. sc.

Gledaoci Gugl mapa primetili su ono što se činilo zlokobnim otkrićem na udaljenom mestu.

Satelitski snimci otkrili su pogled iz vazduha na dva tela koja su ležala jedno pored drugog u sveže iskopanim rakama. Ali slike nisu baš onakve kakve izgledaju.

Svaka grobnica je otvorena sa velikom gomilom zemlje pored sebe, što sugeriše da su sveže ukopani u precizne pravougaonike koji izgledaju prilagođene veličine kako bi odgovarali muškarcima.

U blizini se ne može videti niko drugi i nema lopate na vidiku. Ali postoji objašnjenje za ono što se u početku čini jezivom slikom.

Muškarci uhvaćeni u grobovima u stvari su bračni par koji glumi umetničke performanse. Niko ne zna tačno kako je slika na kraju snimljena na Gugl mapi.

Komad performansa nazvan je „Bez naziva (Graves)“, koji su kreirali saradnici iz Čikaga Dutes Miller i Stan Šellabarger.

gugl mapa, google maps

Google Earth pr. sc.

gugl mapa, google maps, Foto: Google Earth pr. sc.

Prethodno su imali predstavu u umetničkoj galeriji Vestern Ekhibitions u gradu Ilinoisu.

Skot Špeh, direktor zapadnih izložbi, rekao je : „Dutes Miller i Stan Šellabarger kopaju grob u korelaciji sa svojim veličinama tela. „Zatim leže u grobu i kopaju bočno kako bi se mogli večito držati za ruke, metaforično govoreći.

„Ova iteracija dela završena je u Portlandu u državi Oregon u okviru Festivala umetnosti zasnovanog na vremenu koji je priredio Institut za savremenu umetnost u Portlandu.

Miller je u intervjuu pre nekoliko godina rekao: „Mortalitet je tema koja se provlači kroz veliki deo rada.

„Mislim da kako smo postajali stariji, to sve češće dolazi do toga što se na neki način više bavimo smrtnošću.

"Nismo toliko stari, ali nemamo dvadeset godina. Ne mislite toliko o tome kad imate dvadeset godina. Pa, mislim da nisam."