toalet papir
shutterstock
toalet papir

shutterstock

toalet papir, Foto: shutterstock

Jedan nemenovani tajvanac je izazvao polemiku na društvenim mrežama nakon što se požalio na smanjenje plate zbog previše vremena provedenog u wc-u tokom radnog vremena.

Nezadovoljni zaposleni, identifikovan samo kao "Mr. A." ("Gospodin A") nedavno se preko Fejsbuka oglasio, izrazivši svoju frustraciju i razočaranje zbog toga što mu je kompanija u kojoj radi zadržala deo mesečne zarade zbog toga što je prethodnog meseca proveo previše vremena u VC-u.

Nemnovani tajvanac je priznao da je proveo ogromnih 49,5 sati u toaletu (WC-u), što iznosi prosećno oko dva sata vremena za toalet dnevno, ali rekao je da ga poslodavac nije obavestio da bi mu moga smanjiti platu zbog predugačkih pauza u toaletu.

On je objasnio da je prošlog meseca radio 22 dana kao pripravnik, ukupno 195 sati po satnici od 160 juana. Međutim, na dan plate, primetio je da mu je skinuto oko 4.400 juana, pa je odlučio da stvar obaratio se kompanijskim ljudskim resursima.

"Gospodin A " je bio obavešten da je, prema internim CCTV snimcima, proveo skoro 50 radnih sati u WC-u tokom prethodnog meseca, a pošto uprava u proseku dozvoljava samo sat vremena korištenja dnevno, od njegove plate oduzeto je 27,5 sati .

"Dobro, bio sam tamo dugo vremena, ali da li to znači da se moj novac može odbiti neselektivno ?" pitao je čovek, dodajući da je kompanija već pretila da će ga otpustiti ako ovu internu stvar "ne pusti na miru".

Čovek je rekao da je razmišljao da o tome prijavi firmu Birou rada, ali da su njegovi roditelji bili protiv toga i rekli su mu da drži glavu dole i da zadrži pošto poto posao.

"Ako ne mogu da provedem vreme u WC (toaletu) onda ću se samo obaviti u pantalonama i onda će svima zaudarati u kancelariji. Zaista sam šokiran od svega ovoga ", zaključio je gospodin "Gospodin A "

"Kompanija nema novca da vas pošalje u toalet. Koja kompanija unajmljuje nekoga da sedi u toaletu 2 sata dnevno? Radite 8 sati dnevno, 22 dana u mesecu, što znači da 6 dana provodite u toaletu, ko vam ne bi oduzeo platu?“ komentarisala je jedna osoba.