venčanje, mladenci, svadba
shutterstock
venčanje, mladenci, svadba, Foto: shutterstock

Iv i Moris venčali su se posle samo tri meseca veze, nakon što su se upoznali u Nigeriji, a onda je 17 godina kasnije otkrila kako nije jedina žena u njegovom životu, piše "Birmingem Lajv".

- Najsnažniji osećaj jeste onaj apsolutne izdaje. To nije bila samo afera. Brak je zavet ljubavi i obaveze. Kad si u srećnoj vezi, ovako nešto ti ne pada na pamet. Ja sam bila žrtva bigamije, ali barem je nešto dobro proizašlo iz ovoga - moji sinovi - ispričala je Džibni.

Bili su u procesu razvoda

Moris je često bio odsutan od kuće na duže vreme, jer je radio na naftnoj platformi na Bliskom istoku. Svoju drugu suprugu Suzen Prudo upoznao je u Omanu u septembru 2011. godine. Verili su se osam meseci kasnije i venčali u martu 2013. godine - dok je on još bio u braku sa Iv.

Iako brak Morisa i Iv nije bio "običan", odnos sa čestim rastancima odgovarao je oboma. U trenutku kada je otkriven njegov drugi brak, bili su u procesu razvoda.

Sumnjive slike na Fejsbuku

Prvi crv sumnje kod Iv se javio u trenutku kada je videla fotografije Morisovih sestara na venčanju, koje očigledno nije bilo njihovo.

- Gledala sam fotke njegove porodice na Fejsbuku i naišla na jednu na kojoj je njegova sestra bila svečano obučena te je pozirala s još nekim ljudima koji su izgledali kao da se spremaju da prisustvuju venčanju. Počela sam da sumnjam, ali prijateljica mi je govorila da je suludo pomisliti kako se moj muž oženio drugom ženom. Na kraju se pokazalo da moja intuicija nije zakazala - rekla je ona.

Uslovna kazna za bigamiju

Kada ga je u jednom razgovoru pitala hoće li uskoro doći kući u Birmingem, Moris je supruzi Iv odgovorio kako je suviše depresivan da bi se vratio u Englesku, ali onda je saznala da se on zapravo nalazi u Storbridžu.

Nazvala je njegovog kolegu koji tamo živi misleći kako je kod njega, da bi joj on rekao kako su on i Moris sada rođaci. Porodica njegove nove supruge bila je ubeđena kako su oni razvedeni i to već nekoliko godina.

Javnost je za ovaj neobičan slučaj saznala nakon što je Gibni napisala knjigu o izdaji, koja će biti objavljena ove godine. U međuvremenu je Moris dobio uslovnu kaznu za bigamiju te je još uvek u braku s drugom ženom Suzen.