ZBOG OVOGA SVI VOLE PSE! Bobi je zbog svoje porodice izveo podvig zbog kojeg ga i danas slave

"Bobi - čudo od psa" svoj nadimak nije zaslužio nekom specijalnom veštinom koja nije svojstvena psima, već upravo ljubavlju i odanošću koja ga je gonila više od 4.000 hiljade kilometara, kako bi ponovo bio - među svojima. Uskoro je postao tema novinskih članaka, dodeljene su mu razne počasti i poslužio je kao inspiracija za veliki broj filmskih ostvarenja.

Pas Bobi
Pas Bobi, Foto: screenshoot/Youtube

U avgustu 1923. godine, Frenk i Elizabet Brejzer zajedno sa ćerkama Lionom i Novom otišli su u posetu rođacima u Indijanu. Podrazumevalo se da na taj put pođe i njihov dvogodišnji mešanac škotskog ovčara, Bobi.

Da li više volite pse ili mačke?

Ukupan broj glasova: 97

  • Pse: 80% (78)
  • Mačke: 20% (19)

Međutim, ne sluteći da će im dalje putovanje doneti, porodica se zaustavila na jednom delu puta, što je i pas spremno dočekao. Ubrzo su se pojavila tri druga psa i napala Bobija, koji je od straha pobegao, a potraga u koju je porodica odmah krenula nije dala rezultate.

Brejzerovi su odlučili da se vrate kući u Oregon, očekujući da više nikada neće sresti svog psa.

Posle šest meseci, u februaru 1924. jedna od devojčica Brejzer ugledala je pljavog i mršavog psa na ulici i odmah ga prepoznala. Nakon što je pas uzvratio radosnu reakciju, utvrđeno je da se radi o njihovom Bobiju.

Pas je bio u izuzetno lošem stanju i ubrzo je otkrivena dirljiva istina.

Dug put kući

Bobi je prešao više od 4.000 kilometara, uključujući plivanje, vreme na ulici tokom najhladnijeg dela zime, veliki broj stenovitih predela, samo kako bi ponovo video svoju porodicu.

Po povratku brzo je postao zvezda svih novinskih članaka, njegova priča privukla je pažnju cele nacije. Postao je tema mnogobrojnih knjiga i oprobao se kao glumac u filmovima.

Ljudi koji su sretali psa i pomagali mu na njegovom putovanju slali su pisma porodici Brejzer i na taj način pomogli da se rekonstruiše i preračuna ruta koju je Bobi prešao. Pretpostavlja se da pas u početku pratio put koji vodi u Indijanu, a ono što mu je pomoglo u potrazi je što je porodica svaku noć parkirala automobil na stanicama, koje je Bobi obišao tokom svojih putešestvija.

Zatim se o njemu neko vreme brinulo društvo za zaštitu životinja zbog ozbiljnih povreda koje je zadobio na šapama, dok se nije oporavio.

Uginuo je 1927. godine i sahranjen je sa počastima na groblju kućnih ljubimaca oregonskog humanitarnog društva.

U njegovu čast održava se Dečija parada kućnih ljubimaca u Silverstonu, kao podsetnik na njegovu neverovatnu priču.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi