Puma
screenshoot
Puma

screenshoot

Puma, Foto: screenshoot

Porodica Dmitrijev je svesna da će Mesi u jednom trenutku testirati svoju snagu kako bi ostvarila prevlast u kući, ali preduzeli su sve korake da zadrže njegovu divlju stranu pod kontrolom, prenosi "Oditi Sentral".

Aleksander i Marija, oboje školovani psiholozi, oduvek su voleli mačke, ali nikada nisu sanjali da će dom deliti sa pumom. Kada su 2018. godine čuli da je mladunčetu pume u zoološkom vrtu u Penzi hitno potrebna medicinska pomoć, nisu mogli da sede skrštenih ruku. Zabrinuti što životinje u zoo vrtovima provode vreme u malim ograđenim prostorijama, odlučili su da bolesnom mladunčetu pruže pravi dom.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by I_am_puma (@l_am_puma)

Ponudili su se da ga kupe i doveli Mesija u svoj stan kako bi brinuli o njemu, međutim, ubrzo su shvatili da žele da ga zadrže i da bi zbog toga trebalo da preurede svoj dom. Mesi se uglavnom ponaša kao odrasla mačka, ali njegova veličina stvorila je određene probleme.

Aleksander i Marija bambusom su oblepili hodnik kako bi Mesi mogao da oštri kandže i postavili mu drvo na koje može da se penje, sa skloništem na dnu, ali njegovo omiljeno mesto u stanu zapravo je kupatilski prozor kroz koji gleda travnjake između zgrada.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by I_am_puma (@l_am_puma)

Pronašli su trenera pasa koji je bio voljan da ovog neobičnog ljubimca uključi u jednu od svojih grupa koje trenira, a rezultati su bili impresivni. Tako Mesi sada izvršava komande poput "sedi","dođi","lezi", pa čak i hoda na povocu, što je bilo izuzetno važno kako bi Dmitrijevi mogli da napuste stan zajedno sa pumom, kojoj je prekopotrebna fizička aktivnost.

Njihova dosadašnja iskustva bila su pozitivna, ali život sa pumom ima i svojih izazova. Stalna pažnja znači da ne mogu da se opuste i uživaju sa svojim prijateljima, a potreba za sirovim mesom koje Mesi konzumira košta 600 dolara mesečno.

Sledeći cilj jeste da se iz jednosobnog stana presele u veću kuću, gde bi Mesi dobio neophodan prostor, a ako im to uspe, kažu, udomiće i leoparda kako bi dobio drugara za igru.