Grčka Plaža More Letovanje Godišnji odmor
Shutterstock
Grčka Plaža More Letovanje Godišnji odmor

Shutterstock

Grčka Plaža More Letovanje Godišnji odmor, Foto: Shutterstock

Grčka planira da ukine ograničenja karantina sledeće nedelje za putnike iz Evropske unije i pet drugih zemalja koji su vakcinisani ili su negativno testirani na COVID-19, prenosi Rojters.

Podsećamo vas da trenutno, da biste ušli u Grčku, morate proći sedmodnevni karantin, koji sprečava turistička putovanja.

Grčki ministar turizma Čaris Teočaris najavio je da će od 14. maja svi strani turisti koji su vakcinisani protiv koronavirusa, imali COVID-19 i razvili antitela ili negativno testirali na prisustvo koronavirusa , moći da dolaze u Grčku od 14. maja .

Praznici 2021 u Grčkoj. Karantin će biti ukinut pre?

"Postepeno ćemo ukidati ograničenja početkom sledeće nedelje" - rekao je jedan turistički zvaničnik.

Prema informacijama agencije, Grčka od ponedeljka (19. aprila) želi da ukine obavezni karantin za zemlje Evropske unije, kao i Sjedinjene Države, Veliku Britaniju, Srbiju i Ujedinjene Arapske Emirate.

Da bi ušli u Grčku, putnici će morati da dokažu da su vakcinisani (dve doze) ili da pokažu negativni test antitela (PCR) da nije stariji od 72 sata pre dolaska.

Širom zemlje trebalo bi da bude otvoreno devet aerodroma: Atina, Solun, Herklion i Hanija na Kritu, Rodos, Kos, Mikonos, Santorini i Krf.