KOFER, ŠEŠIR I PRAVAC NA OTOK: "Ostrva bez koronavirusa" u Hrvatskoj: Ovako vlasti države žele da privuku turiste iz sveta

Turizam je jedna od industrija koja je najviše pogođena pandemijom koronavirusa. Zemlje pokušavaju na različite načine da podstaknu turiste da dođu

Split
Split, Foto: Shutterstock

"Hrvatska ostrva - slobodne zone COVID-19" - ovo je slogan kampanje za podsticanje turista da dođu. U jednoj od najposjećenijih zemalja treba stvoriti posebnu epidemijološku kartu Hrvatske koja će deo turističkog prometa iz kontinentalnog dela preusmeriti na ostrva na kojima je manje zaraza.

Turizam je jedna od industrija koja je najviše pogođena pandemijom koronavirusa. Zemlje pokušavaju na različite načine da podstaknu turiste da dođu. Nedavno smo, između ostalog, o Malti, koja će putnicima dodatno platiti boravak na ostrvima.

Hrvatske vlasti odlučile su da stvore posebnu mapu koja će kontinuirano prikazivati situaciju zaraza na datom mestu. Pored toga, biće dostupne informacije o ispitnim tačkama COVID-19 ili kopnenim, morskim i vazdušnim vezama između ostrva i kontinenta.

- Epidemijska karta Hrvatske pokazuje da je broj zaraza na ostrvima mnogo manji nego u drugim delovima zemlje, izvestilo je hrvatsko Ministarstvo turizma.

Ministar turizma i sporta Nikolina Brnjac rekla je da su ostrva izuzetno važna za hrvatsku turističku industriju jer čine 1/4 celokupne baze smeštaja u Hrvatskoj. "Pored toga, 1/3 smeštaja je na ostrvima, a to je još jedan razlog zašto je važno da imamo tačne informacije o epidemiološkoj situaciji na ostrvima, od kojih su velike zelene površine tamo", dodala je ona.

Hrvatska. Odmor 2021

Hrvatska je jedna od najpopularnijih evropskih zemalja.

Zemlja zadržava pravila ulaska za građane EU. Vakcinisani i revakcinisani sa odgovarajućim sertifikatima neće morati da se podvrgavaju testovima.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

Povezane vesti