dizni park, pepeljugin dvorac, apartman
Pinterest pr. sc.
dizni park, pepeljugin dvorac, apartman

Pinterest pr. sc.

dizni park, pepeljugin dvorac, apartman, Foto: Pinterest pr. sc.

Ukoliko pandemija korone ne parališe svet, milioni ljudi svake godine posete Diznijev zabavni park „Čarobno kraljevstvo“ na Floridi i dive se njegovom orijentiru, bajkovitom zamku Pepeljuga. Ali ono što retko ko zna: U skrivenom delu zamka nalazi se bajkovit apartman sa prenoćištem za do šest gostiju. Ali samo izabrani imaju ovo posebno zadovoljstvo.

Pepeljugin zamak sa brojnim kulama i detaljima nepogrešiv je orijentir parka Čarobno kraljevstvo na Floridi i ne sme da nedostaje ni na jednoj fotografiji. Ako želite da vidite njegovu unutrašnjost, najbolje je da rezervišete mesto u otmenom restoranu Pepeljugin kraljevski sto na drugom spratu glavnog krila ili da svoje dete raskošno transformišete u princezu ili viteza u butiku Bibbidi Bobbidi. Samo zaposleni imaju pristup ostalim oblastima.

Tajni Diznijev apartman - stan za Volta Diznija

dizni park, pepeljugin dvorac, apartman

Pinterest pr. sc.

dizni park, pepeljugin dvorac, apartman, Foto: Pinterest pr. sc.

Međutim, ponekad se za odabrane posetioce otvore vrlo posebna vrata. Nalazi se u prolaznoj kapiji iza mosta koja vodi preko jame. Iza vrata je lift koji vas vodi pravo do hotelskog apartmana za koji retko ko zna. Sobe poput bajki prvobitno su planirane kao mesto za boravak osnivača parka Volta Diznija i njegove porodice, kako je između ostalog izvestio „ ABC“ . Međutim, kada je umro pet godina pre nego što je park završen 1971. godine, planovi za stan su prvobitno stavljeni na čekanje.

Tek 30 godina kasnije nastavljen je rad i sobe su pretvorene u kraljevsku spavaću sobu, takozvanu Supetarsku dvoranu. Pogodnosti uključuju kupaonicu ukrašenu mozaikom sa hidromasažnom kadom i zvezdanim nebom, spavaću sobu sa dva velika bračna kreveta i dnevni boravak sa starinskim tapaciranim nameštajem. Tu je i ogledalo koje se magično pretvara u televizor, a u pod je ugrađena zlatna kočija od 30.000 italijanskih mozaičnih kamena.

Nije pristupačno za novac i zlato

Prema izveštaju američkog časopisa o životnom stilu " Southern Living ", u tajnom apartmanu Pepeljuge bilo je samo 600 noćenja od njegovog završetka. Između ostalog, Tom Kruiz je ovde boravio sa ćerkom Suri 2012. godine. Da biste uživali u ovome, ne morate biti poznati, da: čak ni bogati. Jer ovo izvanredno iskustvo ne može se kupiti novcem ili zlatom, kako je novinarima "ABC" otkrio zaposleni u Dizniju koji je želeo da rezerviše apartman. „Ne možete rezervisati boravak ovde.“

Ako se ne zovete Tom Kruz ili neka druga poznata osoba, postoji samo jedan način da prenoćite u apartmanu : noć morate pobediti. U određenim prilikama Dizni poklanja boravke u Čarobnom kraljevstvu, zajedno sa prenoćištem u apartmanu Pepeljuga. Nije poznato kada će to opet biti.