južna koreja, ljubičasto selo
Instagram pr.screen
južna koreja, ljubičasto selo

Instagram pr.screen

južna koreja, ljubičasto selo, Foto: Instagram pr.screen

Južna Koreja se bori sa podmuklim koronavirusom kao i bilo koja druga zemlja na svetu, pokušavajući da oživi turizam koji je bio paralizovan i gotovo uništen dugi niz meseci. Portal Sun obaveštava da se selo na ostrvu od ostalih razlikuje uglavnom ljubičastom bojom . Odabrali su je zbog zvona koja su izuzetno popularna na ovom lokalitetu.

Banvol u Južnoj Koreji možda ne bi bio toliko zanimljiv da nije obojen ljubičasto. Svih 400 krovova zgrada je obojeno , kao i telefonske govornice i mnoge lokalne atrakcije, uključujući i mol. Ko uđe tamo nađe se u nekom drugom prostor-vremenu u kojem je primarna boja ljubičasta. Zahvaljujući tome, mesto postaje raj za influencere.

Prvi put su u selu počeli da slikaju ljubičastu boju 2015. godine i bila je to namerna odluka da se stvori atraktivna ostrvska destinacija. Međutim, ostrvo sada postepeno stiče popularnost, a doprinosi na društvenim mrežama brzo rastu.

Tokom pandemije, ovo područje je bilo posebno popularno među ljudima iz okoline, a više od 100.000 ljudi posetilo ga je od juna do avgusta prošle godine , što je povećanje od 20 odsto u 2019. godini.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @zizziz__z

Međutim, ostrvo nije prvo mesto koje je odlučilo da svoje zgrade i atrakcije oboji bojom . Tu spada i selo Juzcar u Malagi, koje je od 2011. godine obojeno u plavo. Slično tome, selo Tajčung na Tajvanu, koje je starost spasila od rušenja. Rekordan broj turista privuklo je i tursko odmaralište Kušadasi, koje je svoje kuće obojilo svim duginim bojama.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by 김재아 (@kim.0___0)

Putovanje širom planete sada nije lako, ali ako je moguće, ovo je možda još jedan savet za vaša putovanja.

Naša preporuka